' Bloggen.

1. Rösta gärna på mig i veckans blogg. Det gör du genom att klicka HÄR.

2. Annars tänkte jag att eftersom jag fått otroligt mycket mer besökare (var nu alla kommer ifrån) så kan ni ju passa på att prenumerera på mig via bloglovin! För att inte missa ett enda inlägg. Det gör du genom att klicka på den rosa ikonen i menyn till vänster :) Jättekul att ni läser min blogg och det hoppas jag att ni fortsätter med.

Annars får ni ha en bra dag. Nu ska jag ha möte med projektarbets-gruppen och ikväll blir det julbak.

TACK!

' Movietime

 

Haha, kul bild.


Ikväll tänkte Martin, Victor, jag & Emma kolla på en film. Ska åka och hämta upp dom nu sen dra på videohallen och hyra en film. Imorgon är vi LEDIG!


' Fotografering & julskyltning

Är det någon själ som vet var snön håller hus?

Idag ska jag fotografera en del, sen ska vi åka på julskyltning. Ikväll blir det middag här hemma för Peter fyller år. Ha en bra dag ♥

' Ny frisyr


Framifrån


Bakifrån


Köpte även den här som man har i innan man plattar håret o.s.v.

Superkort jämfört med hur jag hade innan, men jag är supernöjd!

' om livet förövrigt

Det blir väldigt mycket prat om Mimmi här i bloggen just nu. Men det hoppas jag att alla ni förstår också.

Men i det här inlägget har jag faktiskt valt att prata om vad som händer i mitt liv för övrigt så att ni inte tror att jag bara ligger hemma och är deprimerad eller något... man måste ju som sagt göra andra saker så man kommer på anda tankar och försöka fortsätta leva livet så normalt som möjligt. Okej, nu blev det lite snack igen men jag ville bara förklara.. Here we go...



Om 10 minuter ska jag åka ner på stan för att klippa mig. Hur vet jag dock inte än, ska fråga lite om råd och så. Jag har ungefär samma frisyr och längd som på bilden här ovan, fast ja längre då än vad bilden visar.
Vågar inte klippa av mig håret men samtidigt skulle det vara skönt att bara ha till strax nedanför axlarna. Men det kanske bara blir en uppklippning och topparna eller så. Visar bild när det är klart.



På eftermiddagen blir det Yoga.



Efter det ska jag, Christofer & Victor åka skridskor. Eventuellt att pappa och mina två andra bröder också kommer. Hoppas det iallafall :)

' Vi måste komma på vad det är vi ska värdesätta, och följa våran tanke

Efter en sådan här sak har hänt, är det inte då vi borde inse att vi ska ta hand om varandra?
Nej istället skuldbelägger, tävlar vi och är arga på varandra. Jag undrar vad som egentligen är viktigast?

' Allt annat känns inte viktigt längre.

Allt runtomkring känns så oviktigt. Det spelar ingen roll vad jag har för kläder på mig idag. Det spelar ingen roll om vi förlorar en match, vad vi ska äta för mat, eller om håret är smutsigt. Allt jag väljer att göra viktigt i mitt liv nu, det är att komma ihåg Mimmi som den hon var, att visa min familj, mina vänner och min pojkvän hur oerhört tacksam jag är över att få dela mitt liv med dem. Hur mycket jag älskar dem. Att komma ihåg vad som är viktigt i livet. Det är det som är viktigt.

Det är tungt just nu. Men det ska det vara också. Det gäller bara att försöka acceptera det och vi vet varför det är tungt. För vi har förlorat en underbar tjej som lyste upp våra vardag. Vi tar oss igenom dagarna ändå så gott det går. Och jag kan erkänna att jag ler både på insidan och utsidan, när jag tänker på alla vackra minnen tillsammans med dig.

Jag kollade nyss på en video på min telefon när jag, Victor, Johan och Mimmi gick ute i skogen.. jag lyssnade tills jag hörde henne säga "Hannah, videobloggar du?" Och jag hör verkligen humorn i hennes röst. Hon tyckte nog att jag var lite konstig då.. och ja, jag försökte mig på att videoblogga. Men jag lade aldrig ut den. Kommer ni ihåg när jag skrev att jag skulle göra det? Det blev aldrig av men jag har den kvar, och det är jag glad över.
När jag orkar lyssna igenom hela, då ska jag lägga upp den här.

' Man måste ha tankar som stärker

Igår slog det mig. Jag vet inte var jag fick det ifrån.. Det var som att hon sa det till mig.

När man dör, så kommer man tänka: men varför gör alla sån stor grej av det här? Jag är inte borta. Jag är bland er allihopa fast ni inte ser mig och vi träffs ju här så småningom! Jag har det bra här. Gör inte en sån stor sak utav det! Men, man får vara ledsen. Men bara för att vi inte sitter och gråter betyder det heller inte att vi inte sörjer. Hon vet att vi är ledsen men hon vill att vi ska kämpa oss igenom vardagen så bra som möjligt ändå.

Jag tror att det är så.

' hon sover bara.

Idag var vi hem till Mimmis familj. Lämnade blommor och så. Det känns otroligt skönt efteråt att få se och höra hur det går för dom så man slipper få en massa bilder och tankar som snurrar i huvudet. Jag är glad att vi åkte dit idag för att visa dem att vi bryr oss och visa att vi finns här för varandra. Jag lider oerhört med dom. Det var väldigt många och fina blommor där och det är bara ett tecken på att Mimmi var så omtyckt och att hon är saknad.

Att se Mimmis lillasyster Emma gav mig lite mer energi. Att se henne springa omkring där på golvet och le ändå. Det är tur att dom har någon med mycket energi som dom kan få glädje ifrån.

När vi tänker på Mimmi känner vi också glädje. Just för att hon var/är en sådan glädjespridare och var positiv till allting och pushade en. Det är som hennes mamma sa: det är så tomt, för hon lyfte ett helt rum med sin utstrålning.

Jag har bestämt mig för att ta en dusch, byta om och försöka pigga upp mig själv. Jag vet att Mimmi vill att vi ska kunna fortsätta vara glad och minnas henne som den hon var. Och då tänker jag göra det. Jag försöker bara tänka att hon somnade och kommer att fortsätta sova fast vi är vaken. Men den dagen när jag kommer att somna kommer vi att träffas igen. Och undertiden, på min väg när jag fortfarande är vaken så finns du här bland oss, med oss på vägen fast det är bara det att vi inte kan se dig.

Men jag kommer tillåta mig själv att vara glad, jag kommer tillåta mig själv att vara ledsen, jag kommer tillåta mig själv att vara arg. För det är en bearbetning. Allt vi går igenom nu är en bearbetning i sig. Och det måste få ta den tid det tar.

' Jag vet att du finns hos oss

Jag läste Mimmis systers blogg, där hon skrev att lamporna tändes och släcktes hemma där och att det kom starka rökdofter vilket det inte brukade göra. Mimmi rökte.
Jag berättade det för mamma och fick som svar:

"Hon var nog med oss inatt också.. 01:22 satte högtalaren i sovrummet igång på högsta volym så jag flög ur sängen. Dekodern och projektorn var helt av.. sen somnade jag inte om...."

Jag själv sov hos Victor. Och jag måste säga att jag önskar jag hade varit hemma då. Jag blev lättad av att höra det. Det är som en sorts tröst.

Jag vet att du är här med oss Mimmi. Jag bara vet det!

' Det är bara svart..

Mimmi & Jag, för inte så längesedan.

R.I.P älskade vän. ♥

 

Och tack Amanda för pratstunden. Jag finns här för dig, alltid!


' svar på kommentar

om ' Lägger ner.:
Vilka tre kompisar? svara gärna i ett blogginlägg!



• Min mammas moster & morbror, som vi även bor granne med, var fosterfamilj åt två tjejer som 2 och 3 år äldre än mig. Varav den ena jag kom väldigt nära. När jag var 12 år blev systern mördad.
• När jag var 13 år gick en av mina närmsta vänner bort i cancer. Vi har bott grannar hela livet och gick med varann från dagis till 6:an, då hon dog.
• Den sista orkar jag inte prata om just nu för det är fortfarande overkligt och du kan läsa mer om det HÄR.

Jag orkar tyvärr inte svara mer utförligt på din fråga. Hoppas du fick det svar du ville ha ändå.

' vill bara skriva av mig först...


Sitter och bara stirrar. Helt tom. Förstår ingenting. Jag vill inte förstå.

02:26 inatt ringde min telefon. Det var hon, som frågade vart jag var. Jag vet inte vad hon ville när hon ringde, men det har hänt några gånger att hon ringer på nätterna. I onsdags senast. Hon frågade om vi kunde göra sällskap till skolan och luncha på torsdagen.
Eftersom jag var så trött och det händer att hon ringer på nätterna, så somnade jag om efter vi lade på. På morgonen när jag vaknade slog det mig igen, hon ringde inte från sitt vanliga nummer. Jag berättade för Victor som låg bredvid mig och gick upp för att kolla upp numret. Tänkte inte mer på det. Jag och Victor gick och la oss i soffan och kollade på tv när han får sms om att en 18-årig tjej från Bollnäs har dött. Min första tanke var "Mimmi". Men så tänkte jag genast: Nej, inte Mimmi, en av mina allra bästa kompisar? Nu är jag dum. Dum tanke. Det tog emot att berätta för Victor vad min första tanke var. Men han tog orden ur munnen på mig.

Återigen gick vi till datorn för att kolla om någon visste. Då ringde Victor's bror och berättade som det var. Först trodde jag inte att det var sant. Jag tittade på Victor sen gick jag ut ur rummet och tårarna bara rann, hjärtat slog hårt. Jag var så rädd.. men efter en liten stund började jag inbilla mig att det inte var sant. Att dom bara hittade på. Victor satte sig bredvid mig och kramade om mig. Jag ringde till mamma och bad henne komma. Hon sa att jag måste kolla så att det är sant. Så när jag tog upp telefonen hade jag fått två sms, och då förstog jag.

"FAN" skrek jag då. Vad ska man göra? Det känns som att jag sitter i en liten bubbla. Väntar på att hon ska skriva ett sms om att allt är lugnt. Att allt var en lögn.
När vi satt vid matbordet nyss kom jag på mig själv med att tänka "är hon DÖD?" Va? Är det sant? Inte min Mimmi! Du var en av mina allra bästa kompisar, och jag önskar jag hade tagit vara på det bättre..

Jag får bara en massa bilder framför mig i huvudet. Tänker på hennes familj hela tiden ♥
FANFANFAN. Jag vill bara skrika och slå!! Jag fattar ingenting!! ....... :'(

' Lägger ner.

Lägger ner här tills jag orkar komma tillbaka till verkligheten igen.

Orkar inte tänka. Orkar inte förstå.
Funderar över om det är normalt att ha förlorat 3 kompisar när man är 18 år?
På de här sätten. Överhuvudtaget under en livstid?
sjukt.


' Filmkväll

Är som sagt husvakt. Jag och Victor har ätit kött och potatisgratäng med bea, gurka & fetaost och vitlöksbröd. Kan inte återge hur gott det var ;) Nu är det film som gäller- gladiator. Inte en film i min smak precis så därför sitter jag här. Har iallafall kollat på Pippi flyttar in i villa villekulla och hitta nemo ;) Haha. Hitta nemo är bäst! Doris gör hela filmen, enligt mig.

Har även varit på ishallen och åkt på allmänhetens åkning idag. Det är riktigt roligt att prova på och åka igen, synd bara att jag har tappat många av mina kunskaper sen konståkningen. Nu ska jag vara social!
Ha en bra lördagkväll. PUSS ♥

' spotify music-list

- Delar med mig 3 av mina spotify-listor. Klicka & lyssna!

JUL


WINNERBÄCK

BLANDAT



PUSS ♥

' pepp music




' Kattvakt

Bild från i vintras

Jag saknar snön, och jag känner just nu att jag vill fotografera allt, typ. Men det är så tråkigt väder!

 

Idag är jag ledig och det var jag igår med, lyx! Men det betyder inte att jag inte har någonting att göra för jag har 15 uppgifter (uppsatser, bokrecensioner m.m.) i en hög som ligger och väntar.. kul - NOT.

I helgen är jag och Victor hus/kattvakt på Björktjära hos mina tremänningar. Så jag åker dit idag.

PUSS!


' målet med livet

- Ja, jag har planer framåt. Men jag insåg precis att jag har väldigt mycket planer, jag har till och med så mycket planer att jag glömmer bort att jag lever här och nu. Ja istället lever jag mig in i min "roll" som vuxen när jag bor i mitt nyrenoverade hus, är gift och väntar mitt första barn med högsta föräldrapenningen, har både planerade och genomförda resor någonstans ute i världen, m.m... vad naiv man är ibland? Det värsta är också att jag planerar allt i minsta detalj. "Den här boken ska jag köpa till mitt barn!" eller "det här och det ska jag lära mitt barn". Det är klart, man lär känna sig själv och man vet var man vill/kommer att sätta gränser i framtiden för att man blev uppfostrad till den man är idag. Men jag tycker mitt planerande gått lite överstyr.

- Självklart är det bra att ha mål och planer med livet. Men jag tror att det är bra att ta en sak i taget och sätta mål för stunden. T.ex: Den här veckan ska jag ha tränat två gånger; idag blir en vilodag; i det här ämnet tänker jag satsa på det här betyget; idag tänker jag ge minst 2 stycken en komplimang; den här månaden ska jag ha satt undan si och så mycket på sparkontot. Ni förstår?

-Ta en dag i taget och leva livet som det faller sig in. Uppleva alla stunder här och nu och ta vara på dem. Se tillbaka på alla minnen man skapat.
För när man har gjort någonting, ja det är man ska tänka tillbaka, njuta och vara stolt över vad man presterat eller åstadkommit.

- Om man bara ser framåt kommer man aldrig hinna njuta av de vackra stunderna i livet och plötsligt sitter man där och har helt plötsligt gjort allt man en gång drömde om, utan att man ens hunnit blinka. Tog man verkligen vara på stunden som man längtat efter så länge, då?

- Just nu är jag student på gymnasiet, bor kvar hemma, har världens bästa familj och pojkvän. Jag har ett intresse för fotografering, barn, sång & dans. Jag satsar på höga betyg och hänger på sporthallen så fort jag får tid över, för det tycker jag är kul. Och det tänker jag ta vara på!

' You'll be in my heart

Godmorgon! :)

Ska strax göra mig iordning innan Hanna kommer och hämtar mig. Vi ska åka till min sångpedagog och öva in låtar som vi kommer att sjunga i kyrkan i januari.  Vi ska hålla en "konsert" för att samla in pengar till barncancerfonden. Vi är 6 stycken som genomför det här och jag tror det kommer bli kanon. Återkommer om detta!

Ni måste lyssna höra första låten och lyssna på texten,

jag ryser när jag tänker på vad bra den passar in.

Come stop your crying, it will be alright

Just take my hand, hold it tight

I will protect you, from all around you

...

For one so small, you seem so strong

...

You'll be in my heart, no matter what they say

you'll be in my heart, always

...

When destiny calls you, you must be strong

I may not be with you, but you've got to hold on

 


' Stilrent. Harmoniskt. Inspiration.

..ja det är min dröm-inredning och så ska jag garanterat ha det! Så, direkt riktat till min familj: Jag önskar mig presentkort på inredningsbutiker i julklapp och födelsedagspresent eftersom det är dags snart för min del.

Inspiration på hög nivå..

Jag ska ha en text ovanför sängen i mitt hus! Dock bara en mening, så det ser rätt enkelt- men fint ut. Något i form av "sweet dreams" i skrivstil eller något liknande.


Öppet!


Snyggt!


Fräscht!


Mysigt!

Harmoniskt

Jag måste nog vinna på lotto för att uppnå allt detta..



' många sanningar om mig själv

berätta sju sanningar om dig själv:
- jag är nöjd över mig själv när jag fått gjort mig iordning, piffat upp mig lite extra
- jag är galen i chips & dip, speciellt dill & dill eller sourcream & holiday
- jag är otroligt less på skolan
- när jag inte har ordning runtomkring mig så fungerar jag inte som människa..
- jag älskar att sjunga och dansa
- jag har väldigt höga krav på mig själv vad gäller; personlighet, utseende, betyg, träning m.m.
- jag längtar efter ett eget boende som jag kan pyssla om alldeles själv

sex sanningar om hur du var som liten:
- väldigt lillgammal
- väldigt blond
- väldigt mycket storasyster
- ansvarstagande
- glad
- beslutsam och ordningssam

fyra sanningar om mitt kärleksliv:

- Det har varit jag & Victor i 10 underbara månader <3
- Victor är det bästa som har hänt mig
- Vi hoppas båda på att få leva tillsammans resten av våra liv
- vi träffades på en buss påväg till sthlm för att kolla på körslaget

fyra sanningar om mitt familjeliv:

- jag har två familjer, en på mammas sida och en på pappas
- jag har 3 riktiga syskon, ett på mammas sida och ett på pappas, plus ett styvsyskon jag fått på köpet
- mamma och pappa separerade när jag var 9 månader
- jag drömmer om att en dag få bilda min egna familj

tre sanningar om mitt kompisliv:

- Jag önskar jag hade en "bästa vän"
- Jag har ungefär 3 st. kompisar från min barndom som jag fortfarande umgås med
- Jag förlorade 2 vänner när jag var liten. Varav en blev mördad och en dog p.g.a sjukdom.


två sanningar om min personlighet:

- Egentligen är jag en väldigt glad och social person. Hade jag inte haft problem med mage o.s.v. hade jag orkat leva upp till det mer
- Jag är nog ganska snäll

en riktigt extremt otroligt jävla hemlig hemlighet är:

- hemlig!


' Frustrerad över Kissie!

Jag blev så grymt frustrerad när jag gick in på Kissies blogg nyss att jag måste få skriva av mig lite. Borde människan få finnas överhuvudtaget?! Okej, nu var jag elak! Men att folk ens läser hennes blogg? Det måste vara att folk antingen mår dåligt och lyssnar på allt hon säger, eller att det handlar om humor...
Anledningen till att jag klickade mig in dit var för att jag har enormt tråkigt och tänkte kolla vad hon hade för skämt att dra till med idag..

"det är väll en smaksak om man vill vara fet eller inte? Jag menar, tycker man att smalt är snyggare så ser man ju till att bli smal? För alla kan bli smala om dom vill"

Taget från: KISSIE

 

För det första - nej alla kan inte bli smal om dom vill!
För det andra - varför ska hon bestämma hur hela världen ska se ut?!

För det är så man uppfattar det när man går in på hennes blogg, tycker jag. "Låren ska inte sitta ihop" blablabla.
Men har hon tänkt på att hon inte är så perfekt själv då? Med tanke på att hon tydligen måste gå och förstora läpparna med mera.. och om man tittar på bilden ovan, vem av dom ser mest normal ut? Jo, hon till vänster för hon till höger ser sjuk ut! Vem är det som bestämt att det är snyggast att låren inte sitter ihop? Bara för att hon tycker så, måste vi tycka det då? Hon skriver att det är en smaksak, och att vi ska tänka på det. Men det är inte vad jag tycker att hon förmedlar i sin text.



Nu pratas det om att två tjejer tagit självmord på grund av att kissie skrivit om detta i sin blogg. Men hon tycker att det är fel att bli anklagad för detta. Och ja, det kan jag väl hålla med om, att det är fel att anklaga någon för att ligga bakom ett självmod. MEN, hon kan tänka på vad hon skriver eftersom hon vet hur många som läser hennes blogg varje dag och hur unga tjejer tar åt sig av allt som sägs och skrivs i media. Detta kanske var droppen för tjejerna? Dom kanske gått och mått dåligt väldigt länge och samtidigt ser upp till Kissie eller råkar lyckas ta åt sig av allt hon skriver, just för att dom var dåligt.. och detta fick bägaren att rinna över. Det, är kanske någonting hon bör tänka på i framtiden.

Hon säger att hon "spelar dum" i bloggen för att hon får mer läsare, och tjänar pengar på det för att hon är såååå smart i verkligheten? Men om hon är så jävla smart i verkligheten borde hon väl inse att man inte skriver på det här viset, och komma på annat "smart" att skriva om som lockar läsare. Tycker jag?
Jag följer Stina-Lees blogg, och jag tycker däremot att hon är smart och verkar vettig. Hon har ju träffat Kissie i verkligheten och pratat med henne och säger att hon är gullig och trevlig eller vad det var, egentligen. Om det nu är så, så skulle hon vinna mycket mer på att vara den tjejen. Både för hennes skull, och för andras. Om vi slutar göra pengar så jävla viktigt hela tiden. Jag har också sett Kissie i verkligheten, men dock inte pratat med henne. Tyckte hon såg lika falsk ut då...


oj, oj, oj vad mycket text det blev... är det någon som håller med mig? :p

' Nordic kids - fotografier.

Foto: Jag




Tänkte visa er ett par (av alla) bilder som jag tagit på Nordic-kids instruktörerna på sporthallen.

Om jag får säga själv vad jag tycker så är jag inte super nöjd med dessa bilder, för vi hade ont om tid och lite dålig bakgrund och sånt. Men jag ser det verkligen som bra träning! Man lär sig någonting nytt varje dag och jag är superglad över att dom frågade!!


' Handsmycke



Finns att köpa hos: chainme.blogg.se


Något för mig? Nja.. jag tror inte det.


Jag tycker att det börjar gå lite överstyr det här med smycken och allt man ska klä sig med! Liksom, var på kroppen ska vi hänga ett smycke nästa gång?
Det ser väldigt krångligt ut med ett smycke på handen tycker jag. Iallafall jag skulle störa mig på det och vilja ta av mig det hela tiden.
Visst det kanske är snyggt på vissa, beroende på vad man har för stil men det är nog ingenting jag skulle lägga mina pengar på!


Vad tycker ni?


' Godnatt (: + bloggtips.

Nu mina kära läsare, så säger jag godnatt! Har fått några saker strukna från min lista så nu är jag nöjd.. dessutom har jag gjort iordning ungefär 10 stycken blogg-inlägg nu på 2 dagar som ligger i utkastet och väntar på att få publiceras! Perfekt sysselsättning när man är sjuk eller har tråkigt. Då man vet med sig att det vissa dagar är på tok för stressigt för att hinna med att blogga, eller så ligger inspirationen på botten. Då vet man att man har färdiga inlägg! Superenkelt, ett tips bara! :)

 

Det enda problemet nu är att jag saknar min sötnos! Men det är väl sånt man får leva med ibland. Det är ganska skönt att han någon att längta efter. Nu håller vi tummarna för att jag får fortsätta må bra när jag vaknar imorgon!

Har dock redan sjukanmält mig på dexter då jag inte vet hur jag mår imorgonbitti. Som imorse, då orkade jag inte ens sjukanmäla mig så Victor fick göra det. Och även om jag mår bra imorgon är det bra att ha en vilo-dag efter allting så jag får återhämta mig ordentligt.

Vill bli frisk, nu nu nu!

Sov gott allesammans


' Hej mitt vinterland

Nä, nu kom jag på någonting som jag skulle behöva! - JUL! Var är snön? :D
Jag fick ett konstigt ryck nu och tänkte: shit, jag måste lyssna på julmusik!
Jag älskar stämningen - det är så lugnt och skönt (:

 

- Julmust - pepparkaksbak - mandariner  - adventsljustakar - julklappar - julbord - snö - julgran - mörka kvällar med tända ljus & en bra film - julmusik - gemenskapen - stämningen - lucia -

listan kan göras lång..

 

Jag känner redan stämningen! ;)


' Kappahl



Kappahl öppnade här i stan i torsdags.
Kul att det händer lite nytt här i våran lilla stad, alla som klagar på att det aldrig finns något att köpa.

Var in där i fredags, andra dagen dom hade öppet. Hittade några söta armband i närheten av kassan som jag ville kika på. Ska ta loss ett armband, och gissa om hela ställningen "följer med"?
Jag fick hela stången i handen och alla armbanden ligger på golvet. När jag ska böja mig ner för att plocka upp de stackars armbanden kommer jag inte ner på golvet för jag har sån träningsvärk!! Pinsamt..
Så, jag har alltså redan hunnit göra bort mig där.

Hittade en mysig röd morgonrock där också som jag önskade mig av mormor i julklapp!

Mamma & Pappa: Jag vill ha i julklapp (a) (eller något liknande).
Från Kappahl!


' Det här med att gå omvårdnad.


1. Jag lär mig ta venprov på en provdocka. 2. Klassfotot från första året.

Jag fick en fråga till min kontaktmail om en tjej som funderar över omvårdnadsprogrammet, eftersom jag ändå tänkt skriva om just det i min blogg passar det väl utmärkt att jag svarar i det här inlägget också!

Fråga:
heeej jag e en tjej som går sista året i grundskolan (9an). och ja har funderat på att söka till omvårdnads programet och jag känner ingen som går där så jag om undrar om jag kunde fråga dig ?. vad är det bäst med att gå där ? vad år du lära dig? vem passar det och lite sånt.


Svar:
Vad kul, självklart ska du fråga! Jag ska göra så gott jag kan för att svara på dina frågor.

På omvårdnadsprogrammet får man framförallt lära sig att känna både andra människor, men också sig själv. Fysiskt som psykiskt. Man får lära sig väldigt mycket om kroppens olika sjukdomar och hur man fungerar psykiskt som människa. Nu går jag sista året och just nu får vi lära oss om t.ex. mag & tarmsjukdomar, hjärt & kärlsjukdomar, människors olika syn på saker och ting, psykiska sjukdomar, varför vi människor beter oss som vi gör med mycket mera!
Det är svårt att beskriva exakt vad vi får lära oss men ovan har du iallafall några exempel.

Allt detta vi får lära oss är alltid bra att kunna, oavsett om man ska fortsätta utbilda sig/jobba inom vården efter man gått klart sin gymnasieutbildning, eller inte. Dels för att du kan rädda liv, dels för att du vet hur du ska bemöta människor, lära dig att acceptera alla som dom är och för att du har lättare att sätta dig in i en annan människas situation och förstå den.

En annan bra sak med programmet är att du får en utbildning när du går ut och kan börja jobba direkt! Du är då undersköterska.

Jag som elev tycker själv att jag har växt och mognat väldigt mycket under de här åren på omvårdnadsprogrammet. Jag förstår, som sagt, andra människor lättare, accepterar alla för den dom är och har lätt för att sätta mig in i andras situationer. Jag dömer inte folk lika lätt som jag gjorde innan.

Goda förutsättningar är att du tycker om att arbeta med människor, eftersom det är vad det går ut på. Annars kan det bli lite jobbigt! :) För övrigt finns det väl inga speciella "krav" på vem det passar.

Jag hoppas du fått svar på dina frågor!
Kom ihåg att detta är mina åsikter och vad jag tycker, hur detta gjort intryck på mig.


Frågor?
Kontakta mig på:
[email protected]


' Sick and tired

Imorse vaknade jag med illamående och tänkte "ska detta aldrig ta slut?". Har det liksom ingen ände? Vad vill de mig?!?

När mamma pratade med läkaren sa hon ju att det inte var normalt att må illa dagen efter, vilket jag heller inte gjorde. Men nu är det dag 3 och jag vaknar med världens illamående.
För tillfället mår jag bättre men jag har ingen aptit igen och sitter och smuttar på en nyponsoppa nu. Är helt slut i kroppen för det tar verkligen energi av en! Jag blir helt klen. Ska jag aldrig få vara frisk och må bra? Det är någonting jämt.

Sånna här gånger inser man vad mycket man klagar för ingenting! Man är aldrig nöjd, fast man borde inse att man har det så bra och att det alltid kunnat varit värre. För så är det ju. Till och med när jag ligger och mår som mest illa har det ju kunnat vara värre, eller hur?  Jag har ju kunnat legat där på dödsbädden eller något men det gör jag ju inte. Nej jag mår ju "bara" illa, även om det känns som värsta känslan..
Men jag menar, när man egentligen mår bra och bara går omkring och klagar för att man aldrig är nöjd. Då borde man nog tänka om.

' Bloglovin .

Följ gärna min blogg via bloglovin! Det är superenkelt. Registrera dig på bloglovin.se, lägg till min blogg och du missar inte ett enda inlägg!

Om du redan har bloglovin, klickabloglovin :)





' Bättre nu!

Vill bara säga att jag mår mycket bättre nu :) Jag har lite ont i nacken men det kan jag leva med! Har fått tillbaka aptiten någorlunda nu så jag äter milda saker, sakta men säkert!

Kanske får besök av Victor sen när han spelat färdigt :) det uppskattar jag.
Dessutom kanske pappa & dom skulle komma förbi, och ev. mormor.
Det blir mycket besök när man är sjuk ;)


Nu ska jag (kanske, kanske) ta tag i pluggandet.
Jag skulle göra det i helgen egentligen men det blev ju som det blev.


Hoppas ni haft en bra helg iallafall!
Kram på er


' muskelkramper i nacken, ambulans, kräkningar och hallucinationer...



Ja, var ska jag börja?



Igår morse vaknade jag 7.30 för att gå upp och kissa, gick och la mig igen, vaknade av alarmet på telefonen som ringde 09.45 eftersom Victor skulle upp och spela bortamatch. Så vi vaknade till, låg där kanske 5 minuter innan vi klev upp. Men innan det låg jag och skrev sms med Hanna för hon skickade och frågade vad jag gjorde. Så vi skrev lite sms och jag låg och vände på mig precis som vanligt. Men, sen när jag skulle kliva upp så gick det inte överhuvudtaget! Jag hade så sjukt ont i nacken så jag kom inte upp ur sängen.
Victor sprang in och hämtade mamma som försökte få upp mig ur sängen men det gick fortfarande inte trots att vi försökte på alla sätt och vis.

Innan det var färdigt var ambulansen där, som fick skjutsa mig till akuten där jag fick träffa både läkare och sjuksystrar och jag vet inte allt vad det var för något. Mamma och pappa åkte i bil bakom ambulansen och kom in efter oss och satt där medan jag blev undersökt. Pappa och lillebror åkte efter ett tag.

Jag fick nack-krage och en spruta som innehöll voltaren. Men trots sprutan hade jag lika ont och kom fortfarande inte upp. Så kom läkaren in och berättade att det var någonting med inflamma... ja, något. Så det var alltså inte smärtstillande jag hade fått. Så där hade vi förklaringen på varför jag hade lika ont.



Han berätta också att det inte var en kraftig nackspärr jag fått, som vi trodde tidigare, det var en kraftig muskelkramp i nacken.  (Precis som på bilden, på samma ställe)
Så då kom en annan sjuksyster in och gav mig Ketogan som innehöll morfin. Dom förklarade biverkningarna och ville att vi skulle stanna ungefär 15-20 minuter utifall jag skulle bli illamående. Men det blev jag inte under tiden vi var där. Däremot när vi skulle åka hem blev jag helt snurrig och kunde inte stå på benen, så jag la mig ner på sängen igen medan mamma hämtade en rullstol, och så skjutsade hon ut mig i bilen. På vägen till bilen började jag kallsvettas nå hemskt, men det var faktiskt rätt skönt.




Väl hemma gick jag och la mig i soffan direkt. Känslan när jag låg där var faktiskt jätteskön, för det kändes som jag svävade och jag hade inte ont i en enda kroppsdel vilket jag brukar ha konstant. Inte ens magen hade jag ont i!

Ja så jag blev ju rätt hög
på det där morfinet. Jag vet inte vad jag pratade om och jag bara låg där, heelt borta.. började hallucinera. Jag låg och blundade i soffan och så när jag tittade upp gick Gibson (hunden) emot mig, bara det att när jag slog upp ögonen såg det ut som en lång man med svart kläder :p
Och sen tror jag att jag sa, om inte annat så tänkte jag att jag hade socker i munnen :p och jag fick upp jättekonstiga bilder i huvet om minibaguetter(!) och så var det nå mer som jag inte kommer ihåg. Haha, konstigt det kan bli. Jag frågade mamma också om hon blåst ut ett ljus för det typ rykte från bordet. Läskigt!



Sen kom det som inte var så oväntat.
Jag började må illa och efter en stund så spydde jag, självklart. Läkaren sa att det inte var säkert att jag skulle bli illamående men vissa blev det. Och jag förstog direkt att jag tillhörde "dom". Jag spydde 5 gånger. Det enda jag fick i mig var vatten men det fick jag inte behålla.

Senare under kvällen när jag hade mått som värst glömde jag till och med bort varför det blivit såhär. Sen kom jag på att allt var från att jag hade haft så ont i nacken på morgonen..

Jag hade dessutom inte fått i mig något på hela dagen, igår lördag, och på fredagen åt jag heller ingen middag för jag hade ingen aptit (kan få så ibland). Så jag hade alltså inte ätit sedan fredag vid lunch vilket jag fortfarande inte har och nu är det söndag.

Mamma ringde sin kusin i Göteborg som är läkare och frågade om det var normalt att må så här efter sprutan. Då sa hon att det kunde bli så men att det skulle gå över innan natten var slut. För jag fick inte må såhär "imorgon" (idag alltså).



Eftersom jag reagerade som jag gjorde på sprutan, med kräkningar och allt är det något i den som min kropp inte tål. Likadant reagerade jag av sprutan för vaccinet mot svininfluensan förra veckan. Inte riktigt likadant men jag spydde och mådde illa då också. Därför ska vi kolla upp om de har någonting gemensamt så att vi vet till en annan gång att jag inte klarar av det ämnet.
Mammas kusin sa också att om jag behöver rent morfin en annan gång ska jag be om att få rent morfin istället för det jag fick nu.

Så jag gick och la mig ungefär vid 23-tiden och när jag fick lägga mig ner där så mådde jag liite bättre. För då orkade jag iallafall prata.

när jag vaknade imorse var min första tanke "jag måste kolla på victors match idag". För jag kände mig lite bättre. Men jag klev upp och gick ner på toaletten. Kände mig alldeles yr och klen så jag gick direkt upp och la mig igen. Men när jag gått uppför trappan började hjärtat slå i 190, fick världens hjärtklappning av minsta lilla ansträngning. Likadant blev det efteråt när jag hade lagt mig i sängen. Jag tänkte sätta mig upp och så började hjärtat slå fortare bara av det. Mamma trodde det var för jag inte ätit på så länge.

Och nu för bara en liten stund sedan kom mamma upp med ett glas kall nyponsoppa och en banan som jag beställde. Det är det enda jag känner nu skulle kunna gå i så jag har, under tiden jag skrivit, fått i mig iallafall några klunkar av nyponsoppan och hoppas nu att få behålla den. Jag måste ta det försiktigt eftersom det var två dagar sedan jag åt sist så kroppen reagerar väl på mat nu.



Så jag hoppas att jag mår bättre efter att ha fått i mig detta och kanske, om jag orkar tagit en kall dusch. Men jag blir nog sängliggandes i princip hela dagen. Vi får se hur jag mår och så. Det blir iallafall ingen skola imorgon för nu måste jag ta det lugnt.. det märks iallafall stor skillnad från igår :)

Vill också tacka alla er som undrar hur jag mår och som hör av sig och bryr sig, och har hälsat till mig. Det betyder mycket att veta att folk bryr sig!  ♥


' Här är Hannahs nya bloggdesign!



Här har ni Hannahs nya bloggdesign, planerad sedan i sommras, det var ju i senaste laget den blev publicerad... men här är den ju!

Hoppas att du blev nöjd! :)

Kram, i D A << (Länk till min röriga blogg xP)

' Träningsvärk!

Jag skojar inte när jag säger att jag aldrig haft värre träningsvärk förr.. det är verkligen i alla kroppsdelar också! Jag kan knappt ta på mig jackan, köra bil, komma upp ur sängen eller sätta mig på stolar typ. Hoppas det här går över snart! Värst är ju att gå ner för trappen. Jag känner mig som en två-åring som precis lärt sig gå i trappor, haha ;)

Var på core i onsdags.

Nu är det iallafall fredag (skönt!). Fast det är fredag den 13:e. Haha :p Otur kanske?
Nu ska jag sitta här ett tag sen ska jag åka och lämna bilen till mormor på hennes jobb sen ska jag äta lunch och plugga, i massor..

Ikväll ska jag bara vara hemma och ta det lugnt. Skönt!

' Tema vinter.



Foto:
 Jag (Hannah Söderström, 18 år)
Bilden är oredigerad.

Jag är med och tävlar om close up + 10 filter hos:
Rebecca!


Tävlingen är i samarbete med:
 http://tvspelsweb.se/!


Här hittar du tävlings-inlägget:
 http://brilliantabecca.blogg.se/2009/november/hm-vad-kan-det-vara.html#comment!

:)


' Min dag i en förkortad version.



Hello everybody (:

Är väldigt trött så jag gör mig kortfattad..


Idag: Tandläkaren (inga hål!!), skolan: Etik, föreställning, idrott. Hem.
Just nu: Precis ätit, ska snart skjutsa mamma till tåget.
Ikväll: Träna Core, Plugga Historia, Träffa Victor.


That's it :)


' projektarbetsmöte

Hej alla. Idag har jag varit i skolan, som alla andra dagar typ. Och jag är less, så less.. vill bara gå ut nu. Ta studenten! Hur som helst slutade vi typ 13.30 så jag gick och väntade på min massage som började 14.00. Kom dit och blev lite överraskad för det var helkroppsmassage jag skulle få och det hade jag inte väntat mig, så det var bara att tacka och ta emot. Anledningen till att jag fick massagen var för att jag fotograferade Nordic-Kids instruktörerna på Sporthallen och då fick jag det som tack. Utmärkt :)

Sitter i soffan för tillfället, men måste resa på mig och tända lite ljus så det blir en mysig stämning här känner jag, sen ska jag kolla i alla skåp i köket efter något gott att bjussa brudarna på som kommer ikväll för projektarbetsmöte!
Pusss

' "Jag kommer aldrig glömma ditt sätt att simma"





Christofer ringer... "jag vet inte hur jag ska säga det här men... kom in, mamma måste berätta en sak!"
Den första tanken som slog mig var att min fisk dött.. mycket riktigt.. titta på bilderna ska ni få se hur min kväll sett ut .. roligast var ändå konversationen på mammas dator men texten är ju såå liten.. nu har jag sörjt färdigt för idag och tänker sova, godnatt : ) R.I.P Doris! ♥


' Grattis..

 

.. på fars dag! ♥


' we are shadows oh we're shadows


Har precis tvingat i mig mat som jag i vanliga fall älskar, så kan det gå när man mår illa och tappat aptiten :p

Gör ett nytt försök med chips/godis i hopp om att det ska gå bättre :)

Nu - film med Victor <3


60 minuters massage!

 

Har precis bokat en 60-minuters massage på sporthallen för rygg, axlar och nacke! Gissa om välbehövligt och efterlängtat.

Njuter till och med i väntan på den...

Nu ska jag gå och äta lite torsk och potatis! :) Är väldigt sugen på att träna också, men jag ska ta det lugnt eftersom jag varit sjuk. Ikväll kommer troligtvis Victor så det blir myskväll framför en film eller något :)
Men först ska jag städa klart mina rum, plugga och ta en skön dusch!


' Hold your head up high





  • Skruva upp volymen, lyssna, njut.

' Kycklingsallad med couscous

Imorgon var vi lediga i skolan, vilket jag tycker är tur så jag slipper fundera över om jag ska gå dit eller inte och om jag kommer att orka. Så jag blir hemma och får vila ut och fixa lite saker som jag måste fixa!



Ska på stan när Victor slutar och äta lunch med honom :) Äntligen får jag min kycklingsallad med fetaost! Och gärna lite couscous och mangorajadressing ;) och avocado.... ja så kan det gå när man är hungrig och drömmer sig bort :) Nu känns det som att jag får trycksår snart efter att ha suttit vid datorn flera timmar, MEN vad gör man när man är sjuk och inte orkar något annat? Tur som det är är jag piggare nu iallfall, men det kan ju vara bra att ta det lugnt :) Godnatt på er allihopa ♥

Ps. i helgen kommer den nya designen! Bättre sent än aldrig...

Sjuk

Vaknade ungefär 05:30 imorse med en massa utslag, försökte somna om men det var svårt eftersom det kliade så mycket men till slut gick det. Vaknade återigen 08:00 med ännu mer utslag. Så jag åkte upp på hälsocentralen där jag fick träffa både akut-sjuksköterska och läkare.. det var i samband med allergi och stress så då vet jag det.

Åkte hem till Victor, mådde illa, åkte och lämnade tillbaka bilen hos mormor alldeles blek och kallsvettig. Sen när jag kom tillbaka fick jag springa på toaletten där jag spydde som bara den.. :( men det var ju skönt då jag slutade må illa men nu känns det som att det börjar komma tillbaka igen och ja..jag hoppas inte..

Tror mamma ska åka hem från jobbet och jobba hemifrån så hon ska hämta upp mig här. Hoppas verkligen inte att det är magsjuka och att de andra isåfall får hålla sig frisk.

Så har min dag sett ut.. så jag hoppas bara på bättre tider..



Update: Jo, jag spydde en gång till.. undrar om det är av vaccinet för jag har hört en till som gjort det. Just nu ligger jag i sängen och har nyss sovit en stund. Känns lite bättre nu men jag är grymt hungrig eftersom jag bara ätit en enda liten rostad macka på hela dagen och nu är klockan 18:00. Och mackan fick jag ju inte behålla så länge..
Mamma är påväg hem från affären nu med nyponsoppa och så :) vågar inte äta något varmt. Blir nog hemma från skolan imorgon med. Byebye :)

Vaccinerad och klar.

Japp nu är jag vaccinerad mot svininfluensan! Så nu slipper jag fundera mer på det. Men jag känner nu i efterhand att det var ett bra val av mig med tanke på att jag tillhör riskgruppen då jag har astma och ska jobba/jobbar inom vården. Än så länge har jag inga biverkningar och jag tog det ungefär 09:30 imorse :)
Det spände lite i armen bara just då, och kändes ut i handen och så men nu känner jag ingenting. Vi får se om det kommer en liten förkylning eller kanske huvudvärk eller så! Var tveksam innan men nu är jag glad att jag gjort det.

 

 

 

 



Update: Klockan är snart 22:00 och jag har vääldigt ont i armen. Har haft ont i huvudet till och från också och känner mig lite hängig. Vi får se hur natten/morgondagen kommer att bli. Tror dom flesta fått någon slags biverkning iallafall. Men hellre det än svininfluensan.


3 things 'bout me




♥ Jag tror på "spöken". Inte överdrivet men jag tror absolut att när kroppen dör så vandrar själen vidare..


♥ Jag är beroende av lypsyl. Har varit det några år och har jag inget lypsyl i närheten kletar jag på mig idomin eller läppglans eller något annat liknande ;)


♥ Andra människors mående smittar lätt av sig på mig. Eller jag tar på mig det eller vad man ska säga. Är de ledsen blir jag ledsen, är de glada blir jag glad o.s.v. Om någon mår dåligt så har jag svårt att vara glad också för det känns nästan som jag "tar över" deras känslor ibland :p .



Ps. nu har jag lärt mig hur man använder stativet (haha ja, men bara liite efter..) så det kan bli mer outfit bilder ;)

RSS 2.0