' 1 av 2

Nu har jag gjort 1 av 2 uppgifter som ska göras idag. Fick veta att jag låg på VG-MVG i idrott och fick världens chock. Det trodde jag inte! :) Och nu har jag gjort ännu en uppgift i idrott där jag jobbade för MVG så nu hoppas jag på att få det i kursen. Nu är idrott, sjukvård, engelska, svenska och historiakurserna KLAR! Så f*rbannat skönt :)

Ikväll ska jag och Victor sova hos mormor för hon är bortrest. Så vi ska passa katterna och jag ska påbörja uppgift 2 där. Ska försöka hinna klart med den så jag kan lämna in båda 2 imorgon och sen har jag bara 2 uppgifter kvar! Har förlängt två kurser men känner nu att jag förhoppningsvis hinner lämna in allt innan studenten iallafall så jag slipper ta studenten och ha uppgifter kvar. Dock sätter de betyg på torsdag kl 8.00 men när jag lämnat in allt får jag också mitt betyg! :D
Imorgon ska klassen övernatta i en av våra lärares stuga så nu ska jag packa och handla inför det, sen ska jag sola med Malin J. Sen till mormor och plugga som sagt... Kan inte lägga in bilderna på Malin och Stina för de har kameran med alla bilderna på. Så later ♥

' Mors dag-bild

Igår överraskade jag, Malin, Stina och Christofer våra mammor med middag och fotografier. Den här bilden ovan fick mamma på mig i en ram och tjejerna gav bort bilderna till deras mamma som jag knäppte på dom :) ska visa lite bilder från den fotograferingen senare idag.

' Naglar med fransk manikyr



Alldeles strax ska jag befinna mig på Lotta's salong för att fixa naglarna inför balen! Hörs ikväll.. :) puss

' Grattis mamma på morsdag!

J a g Ä l s k a r D i g!

' :)



Vi har det allmänt bra!

' Kräftor



Nu ska jag bege mig ut och fotografera systrarna Schön. Sen ikväll ska vi mysa på med kräftor, ost och kex, jordgubbar och en massa annat gott. Vi ska ha våran egen lilla kräftskiva så att säga ;).


Men först, fotografering som sagt. Ni får se resultatet sen! :)

' Bilder från gårkvällen

Ja, igår var vi som sagt ute och grillade korv och myste på :) det blev ingen volleyboll iallafall..
jag låter bilderna tala för sig själva :)

' Filmer

Nu har vi hyrt film. Jonas, min lillebror, valde den här filmen :) Så vi får se hur den är så skriver jag kanske om den sen..
Den här filmen ska jag också hinna med att se i helgen, det är till en uppgift jag ska skriva till skolan och jag har hört många som tycker den är bra så det ser jag fram emot
Kollade även på småstadsliv 3 igår, men måste säga att nog 1:an var den bästa av alla filmer.

' Skön unge! Berättelsen om ko'n

Dom läser upp på radion en berättelse som en mellanstadie-elev har skrivit. Lärarens kommentar: "Jag har aldrig läst något liknande". Den är så rolig! Ni måste lyssna på den ;).
Om videon inte går att se här på bloggen kan ni klicka HÄR.

' Sjung om studentens lyckliga dag

Har precis varit i aulan och fått studentinformation och övat på studentsången. Vilken känsla! Snart är det dags. Obeskrivligt :)


Sitter kvar i skolan nu fast jag har slutat, ska försöka plugga lite och sen ska jag följa med pappa på fotvård lite senare. Då följer min lillebror med hem till mamma för han ska kolla på film med mig och Victor ikväll och vi ska bjuda honom på godis. Han fick det av oss i present ;) Han får välja vilken film och vilket godis han vill ;)


Senare ikväll blir det volleyboll och korvgrillning! :) Mysigt mysigt. Lägger upp lite bilder på bloggen senare från när jag och lillebror var på circus bland annat. Puss hej! ♥

' Nya saker :)

Som ni ser är jag väldigt röd. Men hur som helst tog jag hål i örat där uppe. Så nu har jag.. 5 hål i öronen :P Fast bara 3 i just nu.
Köpte hårspray eftersom dom har slutat tillverka den parfymfria. Hur dåligt som helst! Så nu tänkte jag prova med den här och se om jag reagerar eller inte.. de är ju inte lika farligt med hårspray som parfym eftersom det är mycket mindre parfym i en hårspray. Dessutom sprayar jag oftast bak också.. så, jag får som sagt prova.

Köpte också sminkborttagningen där i mitten, hur bra som helst! Också slutligen så köpte jag babyolja. Man blir så mjuk och len av att smörja in sig med det efter man duschat :)
Också här har jag en bild med kläderna. Klänning till höger, toppen i mitten och bikiniöverdelen till vänster. Har inte vågat provat något än men det ser bra ut, haha. Allt utom bikiniöverdelen.. den ser lite stor ut men sånt som visar sig! :) Ni får se en annan gång när jag har kläderna på mig för det är svårt att knäppa på sig själv :p

' Chinaa

Förlåt för dålig uppdatering men jag har nämligen varit på en kurs/utbildning som facket har hållt i. Så jag har befunnit mig i Kramsta (Järvsö) i ett par dagar. Men nu är jag hemma igen! :)
Har precis gjort en tur på stan.. visar om en liten stund vad jag fick med därifrån. Hämtade även ut ett paket från Nelly så jag tänkte visa det + andra rätt nya kläder som jag har.
Med oss hem fick vi kinamat som inte var så dumt alls. Superduper gott!

' Mysdag hos Petra & Holly <3


Vi gick och köpte glass! :)
Busade med Holly :) som förövrigt blivit jättestor!
Och jag underhöll. Tappade glassen som sedan slog volter av att jag försökte fånga upp den. Bra jobbat? "Typiskt Hannah", sa Petra.

' Shout to the lord

Här är en av låtarna vi hade med på konfirmationen igår. Måste bara dela med mig av den för jag tycker att den är så himla fin :) Fast vi sjöng den på svenska.. den kanske är väldigt "kristen" men den är bra! :)

' Nya armband

Måste bara visa vilka söta armband jag fick av Malin när hon var i Egypten :) Tack sötnos!

' Nytt inför sommaren

Lace Top SEK 129, Only - NELLY.COMChain Me Dress SEK 219, Motel - NELLY.COMSara Animal Top SEK 149, Wonderland - NELLY.COM
Har beställt lite nytt. Tänkte att jag behövde lite saker inför sommaren också blev allt svart. Hoppsan ;) får köpa lite somriga kläder sen. Klänningen i mitten är tänkt till efterfesten på balen. Allt är från NELLY! :)

' Nu är det över

En lång dag blev det, men nu är jag hemma igen. Rätt så utmattad faktiskt, och hungrig. Så jag tänkte stoppa i mig lite mat och sen kommer kvällen att bestå av pluggande. Jag lyckades ju göra bort mig i kyrkan också men det är något som hör till när jag är i farten har vi väl märkt? Hur som helst skulle jag och en till fadder läsa en hel berättelse, och medan den andra faddern läste kände jag hur jag blev mer och mer torr i halsen och fick allt svårare att andas (har astma) och när vi väl är min tur att läsa igen så tänkte jag försöka än då men det gick åt helskotta. Rösten skar sig och jag lät som en kråka som var på väg att börja grina. Så många fick sig ett gott skratt, speciellt dom som var med i pjäsen och hon som spelade piano, så jag och dom andra kutade ut därifrån och höll på att dö av skratt. Min hals svällde alltså igen men efter lite vatten, medicin och en hostattack blev det bättre. Så, så kan det gå! Haha.


Tänkte bjuda på en bild från dagen:

' Konfirmation hela dagen

Först ska Nadja, Victors lillasyster, konfirmeras. Sen ska våran grupp (vi är faddrar) konfirmeras. Så vi blir där hela dagen! Kan ju visa en bild från när jag konfirmerades.. haha :)
Var en annan färg och längd på håret då.. :)
Också sjöng jag med. "What if god was one of us".. ja, det var det roliga! Nu måste jag göra mig klar. PUSS

' What did just happend?


' Vad jag önskar mig i studentpresent :)


1. Berlocker från Thomas Sabo. Jag har redan armbandet med en berlock och det är bokstaven "H". Annars tycker jag att fyrklövern bl.a. var väldigt fint!


2. Pengar som jag kan ha i sommar eftersom jag kommer ha något jobb eller få studiebidrag längre :)
3. Presenkort Resia för att jag vill skaffa mig erfarenheter och resa, göra roliga saker. Därför önskar jag mig på Resia så att ine folk skulle köpa på olika ställen. :)
4. Klocka antingen en vit som på bilden (plastklocka), eller som den andra bilden, alltså en stor klocka helst brun eller svart. Finns att köpa i Bollnäs, på bl.a. guldfynd för väldigt bra priser. Det skiljer flera hundralappar om man jämför med andra ställen :)
5. "
Flytta-hemifrån-saker
", typ kastruller och sånt som man inte behöver matcha :)

' Fredagsmys

Statistiken ökar och jag blir bara gladare :) så himla roligt. Det är inte så långt från 300 besökare nu faktiskt! Så till alla nya: följ mig gärna via bloglovin!
Jag är hos Victor nu och vi har precis käkat :) ska strax bege oss iväg till Kyrkan eftersom det är genrep inför själva konfirmationen som är nu på söndag. När det är klart ska vi in på affären och köpa chips & godis och hem hit och mysa på. Kanske basta eller kolla på film :) Kanske Johan och någon mer kommer också? Nu ska jag iallafall återgå till pluggandet. Hoppas ni har det bra allihopa ♥

' Oh happy day

Kommer in på bloggen och får världens chock, 236 unika besökare redan idag, och klockan är bara 9?! Jag har aldrig haft så många besökare någon gång! Men nu blev jag riktigt glad iallafall :D måste bara fråga, hur har ni hittat hit? Ni är iallafall väldigt varmt välkomna!


' Tyskland: Besöket på Sachsenhausen (koncentrationslägret)

Ja det var alltså ett koncentrationsläger i Tyskland som vi var till. Det var nog det mest intressanta på hela resan, men också absolut hemskaste.

Text hämtad från google:

Sachsenhausen ligger nordväst om Berlin. Det var till detta koncentrationsläger som de flesta norska fångarna skickades. Man beräknar att runt 2 450 norrmän skickades hit, och av dessa dog 200. Lägret placerades i utkanten av  staden Oranienburg, i stadsdelen Sachsenhausen. Innan lägret byggdes i mitten på 1930-talet var där enbart skogs- och ängsmark och en del kärrmark. Den 650 år gamla staden Oranienburg är idag en förstad till Berlin.


Sachsenhausen var avsett för motståndare till den nazistiska regimen, såsom kommunister, socialdemokrater, liberaler och fackföreningsfolk, liksom judar, zigenare, vapenvägrare, Jehovas vittnen, homosexuella, asociala och kriminella.

Lägret var ökänt för sin hårda disciplin och det fruktansvärt hårda slavarbetet. Runt lägret fanns flera arbetsläger och arbetsplatser, dit fångarna togs på dagarna - stenbrott, vägarbeten, skogsarbeten, jordbruk.


Den totala summan döda i Sachsenhausen uppskattas till drygt 100 000, och dödsorsakerna var svält, fysisk utmattning på grund av det omänskligt hårda tvångsarbetet, tortyr och sjukdomar samt de massavrättningar som SS satte i system.

Sachsenhausen ligger nordväst om Berlin. Det var till detta koncentrationsläger som de flesta norska fångarna skickades. Man beräknar att runt 2 450 norrmän skickades hit, och av dessa dog 200. Lägret placerades i utkanten av  staden Oranienburg, i stadsdelen Sachsenhausen. Innan lägret byggdes i mitten på 1930-talet var där enbart skogs- och ängsmark och en del kärrmark. Den 650 år gamla staden Oranienburg är idag en förstad till Berlin.
Sachsenhausen var avsett för motståndare till den nazistiska regimen, såsom kommunister, socialdemokrater, liberaler och fackföreningsfolk, liksom judar, zigenare, vapenvägrare, Jehovas vittnen, homosexuella, asociala och kriminella.
Lägret var ökänt för sin hårda disciplin och det fruktansvärt hårda slavarbetet. Runt lägret fanns flera arbetsläger och arbetsplatser, dit fångarna togs på dagarna - stenbrott, vägarbeten, skogsarbeten, jordbruk.
Den totala summan döda i Sachsenhausen uppskattas till drygt     100 000, och dödsorsakerna var svält, fysisk utmattning på grund av det omänskligt hårda tvångsarbetet, tortyr och sjukdomar samt de massavrättningar som SS satte i system.
Bilder från google, hur det såg ut då:
Det var alltså bilder hämtade från google. Här kommer mina egna bilder, som jag tog på plats:
Påväg in i själva arbetsområdet


Skylten vid ingången till arbetsområdet. "Arbeit macht frei" = "arbete ger frihet"
Dom blev ju lurade att de skulle få arbete, alltså de blev lovad arbete men lurades då eftersom det blev såhär.

Den här bilden är från samma ställe som den bilden jag tog från google och publicerade här ovan. Den lång på kanten av själva området, bredvid det där huset man går igenom när man går in och ut. Om man gick över gränsen till den här grusgången blev man skjuten.


Min fot till vänster. Klev man alltså över den här gränsen som vi gör på bilden, då blev man ihjälskjuten. Vissa fångar gjorde det medvetet för de inte orkade med att leva.


Det här är på samma ställe. På skylten står det "Neutralzonen. Det är omedelbart skott utan manifestationer" är ungefär vad språkverktyg på google säger (inget att rekommendera). Men ni kanske förstår på ett ungefär.




Det var ju så kallade "arbetshus" eller vad man ska säga överallt på området. Men det fanns också många sånna här stenblock. Och vid varje stenblock hade det tidigare stått ett sånt där "arbetshus".


Så här såg deras toaletter ut.


Och såhär såg matsalen ut. Jag blev förvånad över att de hade bord och stolar där.


Bild på mig och Victor när vi sitter i deras matsal.


Här inne sov dom. Det är en glasskiva emellan så det är därför det är av dålig kvalité på bilden. Vi fick alltså inte gå in dit.


Här är ett av husen där de hade matsal, toalett och sovrum.


Det här rummet låg i fängelsehuset. Det var galler emellan korridoren och rummet, men jag knäppte i ett hål. Här levde alltså en "fånge". Det blev så hemskt och verkligt när det låg rosor, vilket det gjorde typ överallt.


Också satt den sånna här skyltar bredvid rummen så man såg vem som hade bott där.


Ännu ett rum på fängelset, vet ej varför vissa fick ha en bänk och en pall och varför vissa hade sängar och inte.


Ännu ett rum. Så fint med alla blommor och sånt. Vet inte vad de kommer ifrån men hörde någon som sa att det var från släktingar till de som dött här och det kan ju mycket väl stämma.


Här hängde man upp folk som fick hänga där i flera timmar. Som straff.


I den här luckan har jag för mig att de stängde in folk. De var som ett hål rakt ner i marken och man får nog plats bra precis om man står upp rakt.


Här skjöt man folk


De som blev skjuten fick ställa sig i den här med fötterna


Här hängde man folk. I de två hålen som finns på varsin sida om stenen där satt galgen fast som dom hängde folket i.


Här stog vi och kollade där de blivit hängda


En massa blommor


Här var det så kallade fritidshuset där de "roade" sig, genom att spela kort osv.


Här är området innan ingången till själva sachsenhausen. Hit togs alla fångar och här fick de klä av sig alla kläder, vare sig det var mitt i sommaren eller vintern.


Här är vägen som alla judar osv färdades på, på vägen till sachsenhausen, eller snarare, helvetet.

Här är lite bilder på "resterna" som var kvar från fångarna. De fanns alltså på muséet vid Sachsenhausen;





Övriga bilder från koncentrationslägret men som jag inte har så mycket att berätta om;








Det är helt sjukt att det här har existerat. Att det finns så många onda människor och det är verkligen inte bara en, utan miljontals. Jag tror inte att vi förstår hur bra vi har det egentligen, och det är pinsamt att vi egentligen klagar på småsaker. Det var väldigt nyttigt att få komma till det här stället och se allting. Och jag tycker även att alla med rasistiska åsikter borde tas till det här stället så skulle de förhoppningsvis ändra åsikt också. Men, det vet man ju aldrig tråkigt nog. Sachsenhausen var väldigt väldigt stort enligt mig, men då är det ändå en bråkdel av Auschwitz.



Det var allt jag hade att bjuda på därifrån!

' Tyskland: Zoo del 2

Krokodilen
Apor
Giraffer
Orm
Ödla
Ja, vad är det här för djur då?
Sen har jag tyvärr inget mer intressant att visa från zoo. Men andra bilder från Tyskland kommer så småningom! :) Ska lägga in bilderna från Sachsenhausen på datorn nu så troligtvis kommer dom upp på bloggen senare idag. Puss ♥

' Tyskland: Zoo del 1

Här kommer alltså bilderna från Zoo'et (stavas?) som vi var på. När vi kom hit var klockan ungefär 16.15 och vi hade inte ätit sedan kl 9 på morgonen så alla var döhungrig. Men väl inne på zoo fick vi världens godaste spagetti bolognese så det var underbart! :) Sen hade vi skitkul. Zoo var nog resans roligaste :)
(ursäkta dålig kvalité)
Lejonhanen
Leoparden!
Sälen!
Vit varg!
Någon konstig fågel, som jag även fick med på film.
Noshörning, stor som jag vet inte vad.
Lejonhonan
Jättesöt panda!
Här chillar pandan!
Sjöhäst
Jag & Victor bredvid hajen.
Hajen
Närbild på hajen. Ingenting man skulle vilja stöta på när man är ute och simmar! ;)
Fler bilder från zoo kommer :)

' Mitt sista sommarlov

Studenten närmar sig med stormsteg och det känns verkligen! Dessutom har jag fullt upp varje vecka fram till studenten för att inte tala om allt jag har kvar att plugga. Men den här sommaren ska jag bara ta det lugnt och vila. Jag har bestämt mig för att inte jobba den här sommaren för det är mitt sista sommarlov! :) Det handlar inte om att jag är lat för jag har sommarjobbat sen jag var i 14-årsåldern. Det handlar snarare om att jag för en gångs skull ska ta det lugnt och samla nya krafter för nu ska jag förbereda mig för det verkliga livet. Där jag ska ta hand om mig själv och försörja mig själv.


Jag ser verkligen fram emot den här sommaren, jag ska göra saker som jag mår bra av! Jag ska ha roligt och jag ska slappa! Jag ska bli brun! Sola, bada, resa, grilla, umgås. Jag ska läsa alla böcker som jag fick när jag fyllde år som jag inte hunnit läsa än p.g.a allt plugg (Twilight och Sophie-Kinsella böckerna). Sen ska jag vara i sommarstugan så mycket som möjligt! Umgås med båda mina familjer så mycket jag bara kan, för snart flyttar jag ju hemifrån. Också ska jag gå på fester och festivaler. Se Lars Winnerbäck live. Och åka på Grönan och vara barn igen.

' Nu har jag fått hem armbandet

Och ett sött litet rosa kort fick jag med också! Armbandet var jättefint :) Det kom alltså från jenniferharrysson.com om ni vill beställa ett eget. Nu ska jag sova! Nattinatti ♥

' Sover och sover

Usch det känns som att jag sover bort dagarna. Igår sov jag 4 timmar. Nu har jag också sovit, jag som skulle gymma ikväll. Det känns inte riktigt som att jag kanske är så pigg än, ändå. Jag har ett prov att plugga till också så hinner säkert inte gymma. Dom stänger ju klockan 21.. Och eftersom jag sov bort middagen ska jag värma lite våfflor nu! Till det - glass. Sen - plugga. Puss!

' Tyskland: Video på lejonen (från Zoo)



Ja, här har vi ytterligare en video alltså :) Den här gången på två lejon. En hona och en hane. Tycker synd om dom som är i en sån här liten och tråkig bur. Jag hoppas de får komma ut ibland :) Här går honan och vaktar fram och tillbaka hela tiden..

' Tyskland: Bussresan

Jag & Victor ♥
Marcus & Johan
Såg inte så mycket kul på vägen men här är Nordsjön iallafall.
Jag och Victor hade bästa sittplatsen, nära till tv'n, toan och dörren ;)
Här var det sista stället vi stannade och åt på innan vi kom fram till Tyskland. Vi fick köttbullar och potatis ;) På samma ställe stannade vi på vägen hem och fick SVENSK FRUKOST ♥
Efter 28 timmars buss- och båtresa var vi framme vid våran Kanotklubb, alltså där vi bodde under veckan!
Kommer mer bilder så småningom :)

' Jag vet att ni är avis

Chips, glass och historiaplugg!

' Bolletoppen

Den här bilden tog jag med min mobilkamera..
Vi mötte på en söt liten orm också ;) det är häftigt hur de bara glider fram!
Undrar just om jag ska ta bilen dit en sväng och fotografera lite... ja så blir det nog!

' Beck - levande begravd

Jag har inte städat mitt rum ÄN. Nu är det inte bara stökigt, nu är det katastrof! Men efter att ha sovit 4 timmar sen jag kom hem från skolan känner jag mig mycket piggare och då är det som bäst att ta tag i det :) Så nu blir det grovstädning. Vika kläder och sortera, ut med alla vinterkläder, yes mer plats för sommarkläderna! Jag älskar't. Skura, damma, dammsuga. Känns som det kommer bli väldigt bra när det är klart.

Ikväll ska jag sova hos Victor och vi ska kolla på nyaste Beck. Är det någon som sett den? Vad tycker ni om den i så fall? :) Puss & Kram ♥

' Allt och inget

Lite randomgrejer :)
Fick värsta söta plånboken av värsta söta Rakel som varit i Barcelona :)
Såhär såg jag ut i lördags (jag MÅSTE verkligen fixa mina ögonbryn)
och så här såg jag ut med.
Jag känner att det verkligen är dags att rensa bilder på datorn! Ska även lägga in alla bilder jag vill framkalla på ett USB och ta en tripp ner på stan. Köpa ett fotoalbum och lägga in bilder där :) det är ju så kul att kolla på!

' Klassfest OP07 15/5-10

Therese, jag, Jennie.
Therese, jag, Hanna, Ewelina, Clara, Lindah, Micke.
Ewelina, Hanna, Clara.
Josefin, Micke, Ewe, Hanna, Clara.
Käkar grillat.
Spelade kubb. Hela gänget som var där! Fattades ungefär 8 st.
Malin kom och spelade kubb med oss, vi vann :)
Och dom förlorade.
Micke, Jossan och Lindah.
Malin och jag drog vidare till Bonden, fick träffa Petra & Malin som jag nästan aldrig gör. Sen åkte vi till Emma Pettersson och sa typ hej och grattis, eftersom hon fyllde 18 :) sen hängde vi ute på Ren ett bra tag tills vi tog en promenad och åt och sen tog en taxi hem därifrån. Det var alltså gårkvällen :) Nu är det dags för mig att sova! Godnatt ♥

' Film från Tyskland: apor på zoo.

Jag filmade de här aporna för de började slåss om en gren med löv på. Haha, så söta! Men de är ju gulliga på filmen också.

' Tävlar om ännu ett smycke.

Jag är med och tävlar om ett smycke från Branderdesign. För att tävla gå in på; http://nbrander.blogg.se/. Hon gör
smyckena själv och dom är superfin!
Man får välja själv vilket smycke man
önskar. Här är några smycken som finns
på hennes sida:
Det här halsbandet tävlar jag om.
Andra smycken:
:)

' Städhjälp sökes

Har precis ätit oxfilé. Satt fint i magen! Har chips och glass som väntar också. Känner att jag behöver vara lite onyttig nu ett tag.. ska bli bättre sen.. haha. Jag är inte den som skulle klara av att vara ifrån sånt där onyttigt ett tag. Jag tränar hellre lite extra ;) Hur som.. så här ser mitt rum ut. Så kan det gå när man inte orkar packa upp Tysklandspackningen utan slänger upp allt istället tills man hittar det man behöver. Jag som aldrig brukar ha stökigt tappar ju all energi när jag går in i rummet... suck! Om ni är frivillig att hjälpa till med städningen så hör av er.

' Ätit grillat, igen...

Det känns som jag vräker i mig allt ätbart jag har just nu.. haha..

Har precis ätit detta;






..också har jag ju chips och dip som väntar också. Men hur ska jag få i mig det? Speciellt eftersom jag ska vara på kalas om 50 minuter.. Ja ja. Nu ska jag bege mig ut i solen tills kalaset börjar sen sticker jag iväg på festligheter och kameran är med! :) P u s s

' Lite pics från Tyskland

Eftersom jag knappt kan vänta med att visa bilderna tog jag de här bilderna från fejjan så länge. Bara en liten inblick sådär!


Här hade vi gått runt på Sachsenhausen, satt och väntade på att få åka tillbaka hem.


Här var vi på Zoo, lätt resans roligaste!


Här köade vi 2.5 timme för att komma in i riksdagshuset där vi var inne kanske 5 minuter sen gick vi.. helt meningslöst egentligen och alla var utsvulten.


Här bodde de andra tre grupperna. Vi bodde på en kanotklubb. Våra svenska killar spelade fotboll mot de tyska killarna.

Så det där var alltså bara en inblick. Mina bilder kommer så småningom :)

' Armbandet



Kommer ni ihåg det här armbandet jag tävlade om? Tänkte bara säga att... JAG VANN! :D

' Lite allmänt babbel - bara för att jag måste skriva av mig :)

Halloj på er! Idag är det en lite piggare Hannah som skriver ;) Trodde jag skulle sova halva dagen men icke, vaknade halv 10. Great! Idag blir det till att packa upp alla väskor, få allt på sin plats, sen ska jag ta en lång och skön dusch, i min egen dusch!!! Usch, fy och blä för toaletterna och duscharna där vi bodde. Kallt var det också, iskallt. Men inatt har jag inte frusit ett dugg! :)



Har ni tänkt på egentligen, hur bra vi har det? Ändå klagar vi på allt. Jag har liksom fått en extra funderare på livet nu efter att vi varit i Tyskland. Speciellt för att vi var på Sachsenhausen, alltså ett koncentrationsläger för alla judar (återkommer mer om det). Sen också för vad vi fått ätit och hur vi fått bott. Som sagt, vi fick betala så fort vi skulle besöka en toalett, duscharna var kalla, det var iskallt på nätterna när vi skulle sova. Vi kunde inte bestämma själv när vi kunde duscha, äta, sova, ja ni vet. Nog för att vi var upptagen med annat men ändå. Nu är jag hemma i Sverige, i Bollnäs, i mitt eget rum i min egen säng och gud vad jag har det bra! Framförallt så ligger jag i en varm och skön säng och kan gå och äta när jag vill och vad jag vill.



Men ja, nu var det ju inte det jag skulle prata om. Jag skulle prata om vad jag skulle göra idag, men så kan det gå. Haha! :) när jag packat och duschat och gjort mig klar och allt det där ni vet, så tänkte jag försöka få cykeln pumpad så jag kan ta en tur till min kära pojkvän och lägga in lite bilder på datorn, lämna tillbaka madrassen som vi har lånat och så vidare.
Sen ska jag vara på kalas klockan 15. Ikväll är jag bjuden dels på klassfest, men också på inflyttningsfest PLUS att det är återvändardagarna i Söderhamn. Mamma jobbar, det är artister som ska spela och en massa underhållning tydligen. Så tro det eller ej men jag ska försöka hinna med allt! :) Tror febern har lagt sig också men jag är ju fortfarande väldigt snorig. Men det gör inget för jag har det bra ändå!! :) Nu ska jag sluta babbla ihjäl er, det märks att jag inte bloggat på en vecka, haha! Puss & Kram på Er ♥

Äntligen hemma!

Är hemma efter 28 timmars lång buss- och båtresa från Tyskland. Har MASSOR att berätta, MASSOR av filmer och bilder att visa er! Can't wait. Ska nog åka till Victor imorgon så jag kan lägga in alla bilder där (har ingen överföringskabel själv) sen ska jag berätta allt för er, i både ord och bild. Men nu ligger jag mätt och belåten efter att ha ätit grillat, i min EGEN säng and I love it ♥ Ska försöka sova bort febern också. Men som sagt, later ♥

' You wanna be famous

Lyssna på låten! Den är riktigt bra :) Jag blir riktigt sugen på att dansa också när jag hör den.
Det här blir mitt sista inlägg innan jag åker till Tyskland. Åker på lördagmorgon 06.30, så imorgon har jag fullt upp med att handla, växla pengar och packa och allt det där ni vet. Vi hörs igen när jag kommer hem så ta hand om er! ♥

' Sjukt mycket nu.

Känner bara att jag måste få skriva av mig all stress jag bär på. Den 1 juni sätts betygen och det är 25 dagar dit. Vilket betyder att jag måste göra klart allt jag har i skolan innan det för lärarna ska ju hinna rätta också! Och jag blir så sjukt stressad bara jag tänker på det. Jag kliver upp på morgonen, går till skolan, kommer hem från skolan, sätter mig och pluggar och där sitter jag tills jag lägger mig på kvällen. Ändå tycker jag att jag har så mycket kvar att göra! Nej, men seriöst. Nu blir jag ju i Tyskland i 6 dagar också. Får försöka plugga så mycket som möjligt på bussen där man ändå ska fördriva tiden. Allt jag har nu är;
Engelska:
- My big fat greek wedding
- Poems
- The yellow wallpaper
- Sooty - The cats tale
- Tom swallow....
Etik:
- Säg mig sanningen syster
Psykiatri:
- Ninjakoll
- Gilbert Grape
- Förälder med utvecklingsstörning
Samhälle:
- Brasilien
Sjukvård:
- Trafikolyckan
Historia:
- Det 30-åriga kriget och kyrkans splittring
Ja, det är vad jag har just nu och jag märker ju nu också att listan har minskat rejält. Men jag vet ändå inte hur jag ska hinna för många av de här uppgifterna är väldigt tunga och tar inte bara en dag att göra... Men jag får ligga i sen får det brista eller bära. Sen ska jag iallafall inte gå i skolan på minst 10 år!!!

' New sunglasses

By H&M!
Jag älskar solglasögon! Vilka tycker ni är snyggast av de här 2?

' Sista avsnittet av andra avenyn

vet ärligt talat inte om jag vill se för jag kommer bli så ledsen över att det slutar! Jag är ju besatt av andra avenyn, iallafall nästan ;) haha.
Nu ska jag skriva klart min historia-uppsats som jag suttit med sen kl 13 idag, med undantag för när jag var hos frisören (bilder kommer typ imorgon eller något). Har bara 30 ord kvar på uppsatsen för man skulle skriva minst 800 och jag har skrivit 770 nu. Haha, men 30 ord ska jag väl kunna klämma in ;) Hare bäst, puss ♥

' Halvt som halvt sjuk

Det är något som inte står rätt till vad det gäller mig och vassa föremål. För nu har jag skurit mig, IGEN. Den här gången var det på en konservburk och dock inte lika allvarligt :) Men plåstret sitter på fingret så nu är allt som det ska.
Sen kan man ju undra av vilken anledning jag pladdrar om det här men jag har väl inget vettigt att komma med ;) Hade feber igårkväll och hela natten och har haft vidrigt ont i halsen men nu känner jag mig lite piggare iallafall. Ska till frissan kl 16 och färga håret :) nej nu måste jag rädda potatisen och fiskbullarna på spisen! puss ♥

' En liten studentkryssningsvideo

.. med lite dålig kvalité och sådär, men vad gör det om 100 år?

' När är man vuxen egentligen?

Är det när man flyttar hemifrån, vid en viss ålder eller när man klarar av att ta hand om sig själv? Det har jag länge funderat på och jag tror många tycker och tänker olika. Men det är ju jobbigt när man inte vet när man ska klassa sig själv som vuxen ju.. haha. Men jag tycker att man iallafall fyllt 20 och sen är man vuxen. Men det betyder ju inte att man är barn tills dess men man är ju ändå tonåring till man fyller 20, så jag tycker nog så. Fast alla är ju inte vuxen för att dom fyllt 20 heller, jag tycker väldigt många är rätt barnslig i den åldern så det är nog olika från individ till individ.
Vad tycker ni? Här kan ni testa er själv på http://www.vuxenpoang.se/

' Muntliga nationella Svenska B

Ja, just precis det sitter jag och finslipar på just nu! Ska framföra mitt tal imorgon och blev klar med det typ .. nyss. Så min kväll kommer väl bestå av att öva på det så jag kan det rätt bra och slipper läsa på pappret imorgon :) men det blir väl att man gör det ändå när man väl står där för att man är nervös. Vad jag tänker prata om vill jag inte erkänna än med tanke på att många i klassen läser min blogg och jag vill inte att de ska ha förväntningar innan, haha. Temat är iallafall relationer, för er som inte läser svenska B. Jag har valt ett eget ämne än de förslagen som fanns med i häftet :)
Älsklingen min kommer ju senare iallafall och jag har lovat honom äppelpaj. Vi får se hur det blir med den saken ;) det vill säga om jag har någon ork.. men det är vi egentligen värd båda 2 som pluggat såhär bra (Ja, han har också pluggat, fast hemma hos sig då). ♥

' En liten fundering..

Är glaset halvfullt eller halvtomt...?
Här är min teori: Har man druckit upp hälften ur glaset är det halvtomt, men har man bara hällt upp halva glaset är det halvfullt! Vad tror ni, ska vi köra på den teorin? ;)

' Hannah i storstaden

Antar att jag inte klarar av att hålla mig borta från bloggvärlden skapligt länge så I guess I'm back. Men bara när jag vill och känner för det :) På lördag åker jag ju till Tyskland 6 dagar också så då blir det ju inget bloggande då heller men det tar vi då.
Nu tänkte jag att jag skulle berätta om min händelserika helg i Stockholm. Tyvärr blir det inga bilder för jag kan bara lägga in dom hos Victor.. Men whatever, jag har:


- Åkt bil till Stockholm på fredag eftermiddag
- Bromsat in för två älgar som tydligen trivdes rätt bra mitt ute i vägen
- Varit i Gävle Bro och trott att det var Clara jag såg i spegeln fast det var jag själv
- Landat i Stockholm
- Slöat
- Vaknat på lördagmorgon
- Tagit tunnelbanan in till stan
- Köpt 3 tröjor och 2 byxor
- Åkt tunnelbana tillbaka till lägenheten
- Ätit Sushi
- Myst med pojkvän
- Varit på 40års fest
- Åkt tunnelbana och promenerat till Kungens Kurva
- Hittat kurvan
- Träffade på pappa och resten av familjen på Scandic
- Blivit bjuden på värsta lyxbuffén
- Umgåtts med familjen
- Promenerat tillbaka till tunnelbanan
- Varit nära att kliva på två stora äckliga spindlar
- Tagit tunnelbanan tillbaka till lägenheten
- Varit på mera 40 årsfest
- Sovit
- Packat
- Duschat
- Städat
- Sagt hejdå
- Åkt till Kista
- Fått fel på bilen
- Gått i affärer i Kista
- Ätit ännu mera Sushi och ledsnat
- Åkt tillbaka dit vi bodde
- Kollat efter parkeringsskyltar så jag snubblade över ett stängsel som jag visst missade
- Fått sår på benen av stängslet som jag snubblade på
- Fixat skjuts hem, som blev i bussen som pappa och dom åkte
- Åkte hem
- Kom hem


Intressant, hu?

RSS 2.0