Efter 2009 kommer 2010

Satt nyss och funderade på hur bra år 2009 har varit för mig. Jag har nog aldrig varit så lycklig och mått så bra! Den 11 januari blev jag 18 år, och det blir man ju bara en gång. 12 januari, blev det jag & Victor. 9 april fick jag körkort, skolan har gått bra, jag har fått mycket bättre betyg.. och allt detta har gjort livet mycket lättare att leva. Men speciellt Victor, för utan dig har inte allt varit lika enkelt. Jag svävar på rosa moln tillsammans med dig!

Men det har också hänt saker som inte fick hända.. dels lite personliga saker, dels att jag varit så stressad och framför allt att Mimmi har gått bort. Det är något som verkligen inte fick hända.

Men det är ju så. Man stöter på hinder på vägen i livet som gör att man blir starkare och kommer att nå längre än dom som inte gör det, som följer strömmen den raka vägen. Men till slut faller det för dom också. Vägen måste bli krokig någonstans. För det är den krokiga vägen som man blir stark utav.

År 2010 kommer att bli ett "vilo-år" för mig. Men först ska jag ta studenten! Tills dess tänker jag ta tag i skolan, jobba ihop dom betyg jag vill ha och bara njuta av sista terminen i skolan.
Sen ska jag, som sagt, vila. Sova, ta det lugnt. Njuta av ledigheten. Ladda nya batterier. För det kommer jag att vara värd.
Och det kommer jag att behöva om jag ska ha tillräckligt med energi att börja jobba eller plugga sen.
Jag kommer naturligtvis att fundera över
vad jag ska göra med mitt liv sen. Om jag ska jobba, plugga, var jag ska jobba eller vad jag ska plugga till? Om jag ska flytta, eller bo kvar.

Något jag vet att jag vill göra
med mitt liv är att resa. Så att jobba lite extra under mitt sabbats-år och tjäna lite pengar till resor vore inte så fel. Dessutom tänker jag önska mig rese-pengar när jag fyller år. För resa, det är något jag tänker göra. Skaffa lite erfarenheter, lära sig något nytt och koppla av.

År 2010 ska jag:

Januari- Fylla 19 år, fira min och Victor's 1-årsdag.
Februari- oklart :)
Mars- oklart :)
April- Åka till Polen & Tyskland
Maj-
oklart :)
Juni- Ta studenten och åka till Frankrike
Juli-
oklart :)
Augusti- oklart :)
September- oklart :)
Oktober- oklart :)
November- oklart :)
December- oklart :)

' skönhetstips inför kvällen

Sminket:


Naglarna:Håret:

' bilder från julafton' Svaren del 1 av 2

  • Vad är din favoriträtt?
- Oj, vilken svår fråga. Jag vet faktiskt inte vad jag ska svara där, men jag måste säga att det iallafall är någon av pappas rätter!

  • Vad fick dig att börja blogga?
- Jag vet faktiskt inte. Jag kommer inte ihåg när jag startade en blogg, det är iallafall säkert 4-5 år sedan. Men jag tycker ju om att skriva och jag ville säkerligen prova på något nytt. :) och det ångrar jag inte idag.

  • Vad är roligast samt sämst med att driva en öppen blogg?
- Det roligaste med att ha en egen blogg är att ha en egen sida som är bara min. Haha :) där jag kan dela med mig av min text och mina bilder. Det är också roligt när man får feedback för det man gör!
- Det sämsta måste nog vara när man har total bloggtorka. Man känner pressen att man måste uppdatera också blir det något slarvigt inlägg som man kanske egentligen borde ha struntat i :p Annars tycker jag inte det finns något dåligt, jag själv får ju inte (tack och lov) massa elaka kommentarer som många bloggare/bloggerskor kan få. Men det beror väl också på är en "liten" bloggerska..haha

  • Hur länge har du och din kille vart tillsammans?
- Vi firar 1 år tillsammans, om 13 dagar! :)

  • Vad ska du göra efter gymnasiet? Några planer?
- Jag kanske har lite för många planer. :) hihi, nej men seriöst så vill jag ganska mycket och har velat fram och tillbaka länge mellan både barnläkare, sjukgymnast, lärare, hud- och spaterapeut, barnmorska, socionom... listan kan göras lång.
Det jag har kommit fram till nu är att jag ska ta ett sabbatsår efter gymnasiet för att vila upp mig och ev. ta en kurs där man lär sig hantera sin stress eller något. Det har varit lite mycket det senaste året därför behöver jag koppla av. Så jag ska helt enkelt förbereda mig inför arbetslivet. Kanske jobba lite extra. Just nu är jag mest inne på hud- och spaterapeut av olika anledningar. Kanske pluggar till det innan det är färdigt! En sak är säker, det är iallafall att jag ska flytta till en ny stad och plugga när jag är redo för det.

  • Hur många läsare har du?
- Jag måste säga att min statistik varierar helt från dag till dag! Förut hade jag mellan 25-40 läsare om dagen ungefär. Sedan när min kompis Mimmi gick bort steg den ända till 150 läsare om dagen. Mest för att folk är nyfikna tror jag. Nu ligger min statistik på mellan 70-90 läsare om dagen.

  • Vad är det bästa du vet?
- Bra fråga. Det är mycket jag tycker om att göra, som att fotografera och dansa och sjunga och ja.. sjunga är nog det bästa jag vet. Men, näe.. jag måste säga att vara med min familj och min pojkvän är det absolut bästa jag vet! :)

' fråga på nu medan ni kan

Passa på att ställa frågor i frågestunden nu! För ikväll (senast imorgon) svarar jag på frågorna.

Du kan ställa dina frågor
HÄR. :)

Förövrigt glider jag väl bara omkring och myser på idag :) Först vaknade jag, läste lite, sen åkte vi till Fjäle och efter det hem till pappa där jag sitter nu. Blir nog en lugn dag idag :) PUSS!

' nyårslöften

Det är bra det här med nyårslöften. Man har ett mål och äntligen ett datum när man måste sätta igång och det får en att komma igång. Det är bara du själv som kan ändra ditt liv eller påverka hur det ska se ut.

Mina nyårslöften 2010 är:

- Ta hand om mina nära och kära extra mycket

- Lära mig att säga nej

- Skapa mer lugn och ro runtomkring mig; det kan räcka med att göra lite mysigt på rummet, tända ett ljus och läsa en bok eller liknande.

- Få in bättre rutiner;  gå och lägga mig i tid på kvällarna, kliva upp i tid på morgnarna, träna regelbundet.

- Tänka mer på mig själv och mindre på alla andra. Det betyder inte att jag ska bli en eogistisk bitch eller något. Nej, det betyder att jag måste tänka på mig själv och att jag också ska få må bra.

- Och slutligen det jag redan berättat; Inget godis, chips eller liknande. Endast popcorn, nötter och mineralvatten. Läsk går bra vissa helger eller vissa speciella tillfällen.


Det var ganska många, men också ganska enkla nyårslöften som jag ska göra mitt bästa för att hålla.
Nu kanske du också fått lite tips på nyårslöften :) gott nytt 2010!


' Ett sista farväl

Imorgon är en dag som jag gruvar mig för att ta mig igenom. Jag vill inte behöva ta ett sista farväl av dig. Men nu har ödet bestämt att det är så vilket gör otroligt ont i mitt hjärta. Dagen är imorgon, och den dagen skulle i det här läget kommit vilket som, så det är lika bra att ta sig igenom den så att man på något vis kan slappna av och försöka leva vidare sedan. Det är bara din kropp vi tar farväl av. Minnena kommer alltid bli detsamma. Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta och i mina tankar.

' ett inlägg till min familj

Ja det här inlägget är som sagt riktat direkt till min familj, ni kan ju alltid gå ihop och ge tillsammans då det kan vara lite dyra saker. Det jag pratar om är vad jag önskar mig i present, tills jag fyller år som är om 2 veckor:

1.  2.
3.  4.
1. MASSAGEBOKEN. Finns att köpa t.ex här: http://www.bokus.com/b/9153422619.html

2. MASSAGEBÄNK. Finns att köpa t.ex här: http://www.blocket.se/gavleborg/Massagebank_25239114.htm?ca=5&w=1

3. KAMERATILLBEHÖR. Allra helst önskar jag mig en fotoduk som är vit. Men jag behöver även kameraväska, stativ, reflexskärm m.m. Finns att köpa t.ex här: http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/pri_ovriga_tillbehor.php eller här: http://www.webshop.aifo.se/servlet/us_pyra?wts.PAGE=h_ix3.htm&$GUEST=SE&wts.ACTION=loginguest&p=H.

4. RESEPENGAR. Jag vill lägga undan pengar på sparkonto för att jag vill ut och resa och passa på innan det "allvarliga" livet börjar med arbete och familj m.m. Finns inte att köpa här ;)


(Ni kan ju se det som ett plus, ni får massage eller kan bli fotograferade! Haha. Dessutom har jag tills jag blir äldre när jag vill ha det som en hobby på sidan om arbete)

'beeebis

Har legat och gosat med honom säkert en timme igår innan jag skulle sova, och en timme imorse när jag vaknade. Kan ju inte slita mig!Bebis sitter i min hand.


Han är sååå söt, Morris!


Mamma tvättar.

Ja, är han inte söt så säg! :) 28 dagar är den lille killen idag.


' frågestund

Tänkte att vi skulle köra på en frågestund eftersom jag har fått så många nya läsare på senaste tiden. Dessutom tycker jag att det är roligt att svara på frågor. Men om jag får några frågor eller inte vet jag inte, jag chansar. Resten är upp till er! :) Fråga anything!


Jag svarar när jag fått tillräckligt med frågor.

' snöskoter

 

Godmorgon! (För min del). Idag ska jag och Victor åka till pappa. Vi ska fira min låtsasmamma som har fyllt år och min pappa som fyller år. Fast kalaset blev inställt då pappa är förkyld men vi kan ju åka dit iallafall.
Så ikväll tänkte vi åka lite skoter om pappa och vädret tillåter. Sen ville farmor ha hjälp med datorn också så det kanske blir aktuellt.
Mer hade jag inte att säga just nu så ni får ha en bra dag :) Puss ♥

' vill komma igång med träningen

Jag är så sugen på att komma igång och träna igen! Det får bli nu till efter jul- och nyår. Det har ju inte blivit något av med det p.g.a. olika skäl men nu ska jag komma igång igen :)

Saknar gymet, simhallen, gruppträningarna. Det skulle vara skönt att bara gå på yoga eller vad som helst.Åh, vad skönt!

Imorgon ska jag ringa och beställa tid för massage :) som jag fick presentkort på i julklapp av världens bästa Jens & Rakel med familj. Utmärkt! ♥

' från och med nu är jag nyttig

Håll i er, tappa inte hakan, och slutligen- sätt er ner! För jag har infört ett (tidigt) nyårslöfte!

- Jag får inte äta, dricka godis/chips/ostkrokar/nötter/läsk o.s.v. på ETT ÅR!

Popcorn och mineralvatten går bra men inte något annat. Detta naturligtvis inte för att gå ned i vikt- utan för att vara mer hälsosam, och vara snäll mot tänderna och magen :)

Tycker det bara är bra att jag skriver det här så ni kan hålla koll på mig! Haha.

Så från och med NU! Tick tack, tick tack...


update:
okej, läsk på helgerna men INTE under vardagarna. Och nötter är väl okej. Men resten håller jag fast vid! :)

' lite smått och gott

Imorgon ska jag som sagt på bandy- Bollnäs-Edsbyn.

Men först ska jag, mamma, Victor och Christofer på stan och handla lite :) Jag ska iallafall köpa en tröja på JC och en foundation på Åhléns.
Tänkte gå in på audio video och kika lite också om dom har något roligt eftersom jag fick presentkort därifrån.

Ikväll var det tänkt att jag skulle på Sport in med Malin. Men jag har ont i både huvud och nacke. Har fått använda nack-kragen idag igen sen jag fick sådär ont sist. Mer om detta kan du läsa här.

Fick idag även veta om när begravningen för Mimmi skulle bli och då blev det lite för jobbigt för mig så därför bestämde vi oss för att ställa in ikväll, Malin var ändå inge sugen. Vi kanske tar det imorgonkväll istället :) Vore iallafall roligt att hitta på något för det var så längesen. Synd att inte Petra kan följa med som fått barn, för då hade man ju väckt lite minnen från förr :)

Så hur som helst blir det en hemmakväll för mig. Ska spela spel med mamma :) sen ska jag nog sova hos Victor.

Ha en fin juldagskväll. Puss och Kram ♥

' hemklickat

Allt från H&M.

' juldagen

Har ni haft en bra jul? Vad fick ni i julklapp? :)

Själv fick jag:

- Trosor
- Sockar
- Vantar
- 2 scarfs

- Skor
- Basic-kokboken (för dig som flyttar hemifrån)
- Köpmannacheckar
- 2 biobiljetter
- 1 bandybiljett
- Presentkort
Åhléns, Presenter & smide och Audio Video.
- 1 tubtopp
- 1 klänning
- 2 armband
- 1 halsband
- 1 ring

- Morgonrock från Kappahl
- Väska med 2 necessärer
- Hårblås
- Prydnadsängel
- Presentkort på massage
- 2 böcker
av Sophie Kinsella (världens bästa författare, enligt mig)
- 2 andra böcker
- Pengar


& jag är supernöjd! :) Hade en mysig dag. Just nu hittar jag inte kamerasladden men när jag gjort det så lovar jag bilder :) Puss! ♥


' God jul

Nu ska jag och mamma ut och fixa det sista med julklapparna, sen ska jag iväg och fira min låtsasmamma som fyller år idag. Efter det blir det jobb, men sen ska jag hem. Pappa lovade mig en skinkmacka och ett bubbelbad när jag kom hem från jobbet så det kan jag säga att jag ser fram emot!

Imorgon är det julafton gott folk och nu gör jag ett test med mig själv- att inte sitta vid datorn förrän om två dagar. Alltså att jag är datafri under julen. Därför vill jag önska er god jul redan nu!Hoppas ni får en mysig jul med mycket mat och fina klappar :) GOD JUL FRÅN MIG!

' bilder av anna alverhag

 

 

 

 

På bild: Jag (Hannah Söderström) & Victor Olofsson.

Fotograf: Anna Alverhag

Det kommer fler bilder så småningom, så håll utkik :)


' dan före dan före dopparedan

Nu är jag precis hemkommen från stan där jag fått mina naglar förlängda igen :) Tjusigt värre! Helnöjd är jag.Ikväll tänker jag bara ta det lugnt och fixa klart allt inför julafton så jag slipper det imorgon. Dessutom fyller min låtsasmamma år imorgon och jag ska jobba på kvällen. Har lite julklappar att fixa med och slå in här hemma bara. Kanske måste kolla på Trolltider också som jag nu har fixat :) Kan inte missa det. Puss! ♥

' Film av "vi mot droger"Vet inte vad jag tycker om filmen, menmen här är den iallafall...

' julfilmer

Här kommer lite tips på julfilmer man kan se på för att få lite julstämning när det är så kyligt ute :)- Tomten är far till alla barnen


- Trolltider

älskar verkligen den här filmen! Den bästa någonsin.

- Ensam hemma


- AnnaBelle's wish
- Grinchen, julen är stulen


' holly margareta

 

 

 

Foto: Jag (Hannah Söderström)

' Med solen i ryggen och vinden i mitt hår

Foto: Jag (Hannah Söderström)

På bild: Agnes & Märta


' bilder på kattungen

 

Han är så söt så man smäller av! De har även döpt honom till Morris ^^


' dopNu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar, för idag ska sötaste Holly döpas! ♥


' Alla julklappar är klar.

Igår var jag ut på Tranan, och det var faktiskt kul! Sjöng karaoke och allt, roligt när dom har lite annorlunda saker där så det finns mer att göra.

Idag har jag varit på stan och handlat klart ALLA julklappar plus några presenter till dom som fyller år nu runt jul! :) Så det är mycket skönt. Har lite saker kvar att fixa inför jul men sen kan man bara slappna av.

Funderar på att åka lite skoter med mina bröder efter vi ätit middag men frågan är om man vågar sig ut i kylan? :) Förra vintern fick jag ju köldskador på kinderna efter jag åkt skoter..det vill jag inte vara med om igen!

Ha en bra lördagkväll allihop. ♥

' Tips på julfilmer?

Tänkte höra om ni har tips på några bra julfilmer? :)
Man gör ju vad man kan för julstämningens skull..


' höstbilder på therese

Foto: Jag (Hannah Söderström)
På bild: Therese Jonsson

' ibland är jag rädd att spärren ska öppna sig för mycket på en och samma gång

Satt och kikade på facebook och såg en bild på Mimmi's systers tautering. Den var jättefin och jag fick rysningar. Kollade lite på Mimmi's sida också och läste lite texter som hennes kompisar har skrivit. Så såg jag en text från hennes pappa. "Om en stjärna tänds varje gång jag tänker på dig, skulle natten förvandlas till dig / Jag älskar och saknar dig så ofattbart mycket" jag kan säga att då var det svårt att hålla sig..
Visade Victor dödsannonsen eftersom han inte sett den ännu och då brast det. Jag var påväg att fråga mig själv hur lång tid det kommer att ta innan man inser. För jag kan inte beskriva min känsla eller vad man ska kalla det..

Det känns som jag har en spärr runt hjärtat. När jag fick höra att Mimmi hade gått bort klarade inte spärren av att stå emot trycket och då var man självklart ledsen länge men det var ändå någonting som gjorde att man inte förstod. Man orkade inte förstå. För hur ska en människa kunna ta åt sig denna information? Det är ju en bearbetning som måste få ta sig den tid den behöver. Det är olika från individ till individ hur lång tid det ska ta innan man verkligen förstår.

Jag förstår fortfarande inte vad som har hänt med tanke på att jag inte ser dig som död. Fast det kommer jag nog aldrig göra. Men jag förstår inte att jag aldrig mer kommer att få träffa dig. Fast det vet jag ju inte. Men så länge jag lever kommer jag inte det. Men jag går ändå och hoppas på att ett mirakel ska ske. Att jag ska möta dig i korridoren. Att du ska ringa mig.

Den där spärren öppnar sig ibland, lite i taget och sen låter den sig vara öppen den lilla biten för att jag ska ta mig igenom det här. Under tiden jag vandrar genom livet kommer den att öppna sig mer och mer. Ibland är jag bara lite rädd för att den ska öppna sig för mycket på en och samma gång. Jag är rädd för att den dagen ska komma och jag ska inse vad som har hänt. Jag kan sitta och skriva om det såhär, men det betyder inte att jag förstår det eller vill förstå det.

Här om natten drömde jag om dig, jag såg dig också sa jag "men, du ska ju inte vara här?". Precis likadant drömde jag, flera gånger om Veronica när hon dog i cancer. Det var liksom inget elakt, att hon inte ska vara här. Utan jag bara visste att hon inte skulle vara här men ändå kunde jag se henne. Det är nog ett tecken på att hon finns här med oss.

' mimmi <3


♥ ♥ ♥

' victors överraskningfest


Anna hackar gurkan till tacosen.


Martin och Sofie


Johan och Pontus


Therese och Linnea


Emma och Anna


Bella och Emma


Emma, Pontus, Anna & jag


Moa, Ejder och Nils
(med ansiktet hitåt)


Martin och Emma
som blev överlycklig när jag ställde fram popcorn (bild).


Här dansas det


Pontus, jag och Johan


Cajsa och Matilda


Frida, Hillvall och Mona.


Jag


Kåde


Har fler bilder också men det där får duga :) slutligen en bild på mig och Victor:
I princip alla Victor's kompisar överraskade honom i lördags. Han trodde att han skulle hem till mig och kolla på Robinson på kvällen med mig och Emma, men istället körde vi honom till en lokal där alla stog inpackad i köket och kom utrusandes till honom och började sjunga. Lite chockad han blev! Roligt var det så länge det varade :)

Tack till er som kom, och speciellt tack till er som hjälpte till!

' julavslutning

Tänkte bjussa på en kort filmsnutt med "sunes jul" :)Ikväll var det rätt mysigt på konfirmationsträffen. Vi tillverkade egna tomtar, jag fick en jättesöt av Victor! Sen så bytte vi julklappar och åt julmacka med julskinka och drack julmust. Nu blev det mycket jul-saker. ;)

Just nu sitter jag och mumsar på en delicatoboll och lite julmust. Ska strax packa ihop det sista sen ska jag åka till Victor. Men han har träning just nu. Vi ska vara duktiga och plugga ikväll (sent). Eftersom jag sov tre timmar på eftermiddagen bör jag orka det, fast jag skulle inte gjort det i vanliga fall :p

Måste bara få säga att jag älskar snön! Det är perfekt mycket snö och perfekt kyla! Vill inte att det ska bli -20 grader som dom säger om imorgon..

' det kanske blir en vit jul ändå?

1. Pepparkakshus som jag, Victor & (mest) Christofer gjort. Tjusigt va?

2. Present som jag slagit in åt Victor som fyller år imorgon! Kan ni gissa vad det är?


Nu har jag precis varit duktig och slagit in lite julklappar :) Har bara 2 stycken kvar att köpa till och det är Christofer
& Billy. Men jag vet vad jag ska köpa så det är lugnt. Vet ni att det bara är 9 dagar kvar till julafton? Åh det har äntligen kommit snö!!

Idag har jag varit och blivit fotograferad utomhus av Anna Alverhag. Hon blev nöjd med bilderna sa hon och att hon ville låna mig fler gånger. kulkul :) Bilderna kommer att komma upp på en hemsida ikväll som hon ska göra åt mig så då får vi se om jag är lika nöjd! Länkar hemsidan senare..

Nu ska jag gå igenom lite bilder jag tagit och sen ska jag vila en stund innan konfirmationsträffen ikväll.

Märkte att det var några stycken som ville se videon när jag sjöng. Haha! Nästa gång jag är hos min pappa ska jag försöka lägga upp videon, jag lovar inte men jag ska göra vad jag kan.

' jag på scen


1. Här sjunger jag time after time. Tjejerna bakom mig sjunger med i refrängen :)2. Här sjunger jag hallelujah. I refrängen sjöng alla som står bakom med mig (soloartiser+kören). Det var otroligt mäktigt!

' idag blir en lugn dagHar precis ätit hämtmat, gott!  Blev ett mini-meal för min del. Nu ska vi bara ta det lugnt med ett bubbelbad, en skål med popcorn och en film! Tack och adjö :) ♥

' Vinnarlåten

Okejdå, Erik gjorde låten väldigt bra! Och jag älskar låten redan..

 


' Idol-final
Ikväll blir det idol-mys hos Victor med Emma och Malin :) Vem tror ni vinner, och vem hoppas ni ska vinna? :)
Själv både tror och hoppas jag på Calle ;) ♥

' Nobelmiddag

 

Nu ska jag och Victor göra oss klar sen ska vi på Nobelmiddag!
Ha en bra kväll allesammans ♥


Mitt 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - Jajamen det gjorde jag.
2. Höll du några av dina nyårslöften? - Kommer inte ihåg vad det var ens :p
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? - Japp :) Petra!
4. Dog någon som stod dig nära? - Ja, Mimmi då.. :(
5. Vilka länder besökte du? - Inget alls förutom Sverige då såklart
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? - Mer glädje
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? - 11/1, 12/1, 16/4, 15/11
8. Vad var din största framgång 2009? - Att jag stog på en scen och sjöng solo inför publik
9. Största misstaget? - Vet inte riktigt
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? - Småsjuk och sen när jag hade ont i nacken då.
11. Bästa köpet? -Oj, ingen aning.. massa joll mest.
12. Vad spenderade du mest pengar på? - haha typ mat och godis antar jag..
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? - Absolut
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? - Vet inte
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? - Absolut gladare tack vare Victor, men när Mimmi gick bort blev jag ju ledsnare, men ni förstår nog vad jag menar.
16. Vad önskar du att du gjort mer? - Vet inte riktigt. Varit piggare och gladare men svårt att påverka.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? - vet inte :)
18. Hur tillbringar du julen? -Först med släkten hos pappa sen med släkten hos mamma, och sen med min pojkvän på kvällen hoppas jag.
19. Blev du kär i år? - Ohja :)
20. Favoritprogram på TV? - One Tree Hill, OC m.m.
21. Bästa boken du läste i år? - "Mitt nya jag"
22. Största musikaliska upptäckten? - Intresserade mig för Lars Winnerbäck ännu mer i år än vad jag gjort tidigare faktiskt. Det var liksom nu jag började tycka om honom "på riktigt", innan var det bara vissa låtar jag var kär i ;)
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? -
25. Något du önskade dig men inte fick? - Det vet jag inte, bil?
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? - Först firade jag med släkten och sen gick jag och pussade lite på Victor ;) ja, det var dagen innan vi blev tillsammans...
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? - Vet inte
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? - omväxlande
29. Vad fick dig att må bra? - Victor framförallt
30. Vilken kändis var du mest sugen på? - ingen ;)
31. Vem saknade du? - just nu saknar jag Mimmi.
32. De bästa nya människorna du träffade? - Har lärt känna väldigt många nya människor i år och det är jag otroligt glad över!

' Kommentera mera

Först måste jag skälla lite på er. Nästan 200 som har läst inlägget nedan och ändå är det bara EN som kommenterar. Det tycker jag är lite dåligt med tanke på att det är en viktig fråga. Men men, så kan det vara!

Egentligen har jag inte så mycket att säga så jag vet inte varför jag uppdaterar. Ska iallafall på bandy ikväll kl 19.00, mellan Bollnäs och Edsbyn. Så vi får hålla tummarna nu för Bollnäs!

Har faktiskt varit duktig nu och fått några uppgifter gjorda så det är skönt! Imorgon ska jag på Nobelmiddag! På församlingshemmet. Men först på dagen ska jag till Inga-Lill på topp till tå och få ögonbrynen noppade och färgade, och även ögonfransarna färgade. Sen ska vi få droginformation i Aulan. Ja, det är väl ungefär så mina dagar ser ut. :)

Puss på er, för att ni läser min blogg! ♥

' Knark dödar, är du villig att chansa?

 

Bollnäs är en av de värsta städerna i Sverige vad det gäller droger. Ska det verkligen vara så?

Något måste göras NU.

En av mina bästa kompisar dog för bara någon vecka sen, p.g.a droger. Är det så det ska vara? Tror ni att jag hade en aning om att det skulle komma så nära mig? Tror ni att hennes föräldrar hade någon aning om att det skulle drabba deras dotter? Att hennes syskon hade en aning om att det skulle drabba deras syster?

Det kan drabba vem som helst, så tro inte att det inte händer dig. För det kanske det gör, nästa gång, av olika anledningar: de tar de själv, de blir i-lurade, de ska prova en enstaka gång också händer det o.s.v.

Det minsta ni kan göra är, om ni inte redan har gjort det, att gå med i VI MOT DROGER-gruppen på facebook. Gör det genast om du inte redan är medlem!

Tillsammans måste vi se till att det inte blir någon nästa gång! Men vad kan vi göra? Vi måste hjälpas åt.

 

 

VAD KAN VI GÖRA FÖR ATT KÄMPA MOT DROGERNA?


' Ber om ursäkt för dålig uppdatering och tråkiga inlägg, men..Min almanacka är proppfull i två veckor framöver med både konfaträffar, dans, barnvakt, bandy, födelsedagar, fotografering, projektarbets-möten, och fortfarande denna hög med skolarbeten. Jag har kommit en liten bit på vägen iallafall. Ja jag har alltså rätt mycket nu i två veckor men ska ta en dag i taget. Efter dom här två veckorna är det bara att njuta av jul och nyår! Och då tänker jag inte fundera det minsta på skolan under lovet.

Har funderat lite på det här med utbildningar till hösten och, ja.. det kanske är bäst som mamma säger: att ta ett sabbatsår. Jag vet ju inte vad jag vill göra och velar hit och dit. Lika bra att fundera och kanske hoppa in och jobba extra och få ordning på mitt liv innan jag börjar studera. Victor går ju ändå kvar här i Bollnäs ett år till efter jag gått ut och man vet aldrig hur framtiden ser ut för oss men jag blir nog kvar i Bollnäs ett år till som sagt.

Nu ska jag ringa ett samtal, svara på ett mail, göra rent åt fisken och sen ska jag plugga svenska i väntan på att åka till Victor för att fira hans mamma som blir 37 år idag! Så grattis till henne :)

' jag vet att ni är avundsjuka

FÖR NU DRAR JAG PÅ WINNERBÄCK! TJO :)

' kattunge


OBS! DET ÄR INTE VÅRAN KATT PÅ BILDEN. Lånad från google!

Jag kom på att, jag har väl inte berättat om kattungen som kom här om natten?

Här om natten låg pappa och Joel i Joels säng och sov. Dom vaknar av ett "jam" och pappa trodde det var Tula, våran katt sen innan då. Men när han tittar upp ser han en liten kattunge i sängen också! Helt utan förvarning liksom.. inte visste vi att det skulle komma en kattunge. Men nu är hon här, hur söt som helst!
Med tanke på att hon bara är några dagar gammal så ser hon väl mer ut som en liten råtta nu och har inte öppnat ögonen än. Inatt skrek hon flera gånger så det var rätt svårt att sova.
Och jag hoppas verkligen att vi kommer behålla den...
Vi bor ju på landet (hos pappa) så det kan inte vara så svårt tycker jag!

Kattungen ser ut ungefär som på bilden ovan. Med färgerna och det.
(eller ja,snarare kommer att se ut sådär.. när den blir större)


' Paljetter på nyår?


Från Stylebystars och H&M.

Vad ska man köra med på nyår? Jag funderar på något paljett-aktigt med ett par lackleggings kanske? Man kan ju önska sig i julkapp.. host... :) galet snyggt! Speciellt tubtoppen, lackleggingsen och toppen/västen i mitten längst ner.

' Tänk om man bara kunde pausa tiden för en stund

Hur ska man kunna njuta av utbildningen och allt som händer runtomkring, när det bara är kaos? För det är just vad det är i mitt huvud just nu. Det känns som att jag inte har koll på någonting för att jag har så mycket att tänka på.

- Jag har tappat bort min almanacka.. den är mitt liv!
- Jag har minst 17 skolarbeten som ska in/vara klar innan jul (om två veckor) som innehåller prov, uppsatser, inlämningsuppgifter och seminarium.

- Jag måste skriva ut biljetten till studenkryssningen
- Jag ska maila en bild till sporthallen
- Jag ska komma överrens med Anna om fotografering
- Jag ska fixa massor inför jul
- Ett projektarbete som inte bara tar lite tid
ja det är bara början.....

När det jag egentligen vill är att njuta av december och att det snart är jul.. nu måste verkligen allt annat skjutas åt sidan ett tag, tråkigt men sant.

ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen!

' Dagens fråga

Eftersom ni är över 100 besökare varje dag måste jag bara få fråga..


skulle vara väldigt kul att veta! Jag får ju bara veta genom att ni kommenterar, så snälla svara! :)

' saco-mässa

Kom på att jag kanske inte ska vara så hemlighetsfull som jag var i det förra inlägget men jag var ganska nervös då. För att förtydliga det hela så sjöng jag solo på time after time och hallelujah igår, på en scen, inför en massa folk. Stolt!


Foto: Mamma (Anne)
På bild: Inga-lill som "behandlar" mig. För att komma till Inga-lill's hemsida klicka HÄR.

Idag har jag varit i Stockholm på Saco-mässa och kollat på olika utbildningar m.m. Något jag verkligen fastnade för och vill gå är en utbildning där man blir utbildad hud- och spaterapeut. Utbildningen ligger i Stockholm och är under ett år. Ska fundera på saken och jag hoppas verkligen att jag kommer kunna gå den utbildningen.

' Ikväll ska drömmen jag alltid drömt om gå i uppfyllelse

Ikväll ska det ske.

Önska mig lycka till....... eller skänk en tanke eller något.


' Jag är inte stark, jag är för svag för att inseFolk kommer fram till mig och säger att jag är så stark som orkar gå till skolan, eller som orkar le.
Men det är inte det, det handlar om. Egentligen är jag bara för svag för att inse hur det verkligen är.
Jag har inte insett än att Mimmi Jonsson är död. Det spelar ingen roll hur många gånger jag säger till mig själv att Mimmi Jonsson är död så förstår jag inte. Vet jag inte vad död är eller, vad?
Fortfarande kan jag komma på mig själv med att tänka att "jag kan ju ringa Mimmi". Men sen kommer jag på lika snabbt igen att, nej.. det kan jag inte. Men varför kan jag inte det?

Jag var in på din facebook nyss och kollade på bilder. Det är en massa bilder från i somras när vi spelade kubb och när vi var hemma hos dig och spelade brännboll med mera. Den här sommaren fick jag uppleva väldigt mycket tillsammans med dig och det är jag oerhört glad över såhär i efterhand. Jag har så otroligt många minnen att tänka tillbaka på. Bara fina och roliga minnen! När jag tänker på min tungpiercing kommer jag alltid att relatera den till dig för du var med när jag tog den, och du pushade mig.
Du var en av mina bästa vänner Mimmi och jag kan verkligen inte förstå vart du är nu?

Överhuvudtaget när jag tänker på hur lite tid jag ägnat åt mina vänner eller hur lite jag visat att jag bryr mig om dom får jag dåligt samvete. För det är inte säkert att man hinner.

Jag önskar jag fick mer tid med dig Mimmi. Du var den jag umgicks med mest av alla mina vänner i somras. Och att det blev just du som jag umgicks mest med, ja det kanske var en mening med det. För jag skulle inte få lika mycket tid med dig som med dom andra.

När jag tittar på bilder på dig tänker jag inte att du är död och att vi ska begrava dig. För jag förstår verkligen inte att det är just du.
Nä, för när jag ser på bilder på dig tänker jag att det är dig som jag möter i korridoren, som jag går och äter lunch med, som jag spelar kort med på rasten, som jag ringer när jag har tråkigt eller behöver någon att prata med, som jag skulle åka till Gävle med nu när Amanda fyllt år, och som jag ska skapa fler minnen med. Jag kommer ihåg att jag sa till dig att jag var glad över att vi börjat umgås igen. Och det känner jag att det var tur jag gjorde. Jag önskar att du hade insett hur många som brydde sig om dig. Och jag tycker det är synd att fler inte talade om det för dig. Utan dom säger det nu.

När jag slutat trösta alla andra, ja den dagen kanske jag kommer att inse det själv. Att hon är inte bara borta för dem, hon är även borta för mig.


' Grattis till mamma

 

Grattis mamma, som fyller hela 38 år idag!

Hoppas du har haft och kommer att ha en fortsatt bra dag trots att du är i Stockholm och jobbar.

Jag älskar dig ♥

 

även ett grattis till Ludvig, Maria och Nathalie som fyller år idag!


RSS 2.0